null Beeld AFP
Beeld AFP

Prins William doet kritische uitspraak over prins Charles als opa

Prins Charles is een rijk man met drie kleinkinderen - en binnenkort komt daar een vierde bij. Hij is een trotse opa, maar prins William heeft wel een kritische noot. 

Volgens hem mag Charles namelijk wel wat meer tijd met zijn kleinkinderen doorbrengen. Dat vertelt hij eerlijk in Prince, Son and Heir: Charles at 70, een nieuwe documentaire over prins Charles.

Van George naar mini-Harry

Charles werd met de geboorte van prins George in 2013 voor het eerst opa. Prinses Charlotte volgde in 2015 en dit jaar werd prins Louis geboren. In het voorjaar van 2019 bevalt Meghan Markle van zijn vierde kleinkind: haar eerste kind met prins Harry.

Rustiger aan doen

Volgens de Daily Mail zou Charles er een beetje van balen dat de familie van Kate Middleton zijn kleinkinderen vaker ziet dan hij. Maar William maakt in de documentaire duidelijk dat de vork anders in de steel zit: zij willen juist dat Charles wat vaker langskomt - ook al gaat hij het wat drukker krijgen als ie eenmaal Queen Elizabeth op gaat volgen. "Ik denk dat hij er wel tijd voor heeft, ik zou graag willen dat hij meer tijd doorbrengt met mijn kinderen. Nu hij zeventig jaar wordt, is het tijd om wat rustiger aan te doen. Net zoals andere families, maken wij ons zorgen om zijn gezondheid. Hij is de fitste man die ik ken, maar ik wil hem in die conditie 95 jaar zien worden."

Kruipen en Harry Potter voorlezen

Áls opa Charles op visite komt, is het groot feest. Camilla, Charles' vrouw, vertelt: "Hij gaat op zijn knieën en kruipt urenlang met ze rond. Ze maken gekke geluiden, lachen. Mijn kleinkinderen zijn ontzettend dol op 'm. Hij leest ze voor uit Harry Potter-boeken en hij kan allerlei verschillende stemmetjes opzetten."

Huwelijksceremonie Harry en Meghan

Hij mag volgens William dus wel wat meer tijd met z'n familie doorbrengen, maar verder blijkt uit de documentaire vooral wat een warme man Charles is. Toen Meghans vader vanwege gezondheidsproblemen niet aanwezig kon zijn bij de royal wedding en dus ook niet met haar naar het altaar kon lopen, wendde prins Harry zich tot zíjn vader voor die eervolle taak. "Ik denk dat hij wist dat die vraag eraan zat te komen. Hij zei meteen: 'Ja, natuurlijk, ik doe alles wat Meghan maar nodig heeft. Ik ben er voor jullie.' (...) Daar was ik hem zo dankbaar voor."

Prince, Son and Heir: Charles at 70 is vanavond om 22.00 uur te zien op BBC 1.

Bron | Daily Mail

Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Faye HeijnisAFP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden