null Beeld AFP
Beeld AFP

Prins Harry geeft moeilijke relatie met William toe: ‘We bevinden ons op verschillende paden’

Al maandenlang gaan er geruchten over een ruzie tussen prins Harry en zijn oudere broer prins William. Prins Harry heeft in een interview nu toegegeven dat de meeste geruchten niet kloppen, 'maar we bevinden ons wel op verschillende paden'.

De geruchten over een mogelijke ruzie tussen Harry en William ontstonden kort na Harry’s huwelijk met Meghan. Verschillende beslissingen van het stel deed mensen vermoeden dat er iets niet helemaal lekker zat tussen de broers, zoals de verhuizing naar Frogmore Cottage en de creatie van een eigen, apart Instagramaccount: Sussex Royal.

Prins Harry en William

Waar de ruzie vandaan zou komen, weet niemand. Maar natuurlijk zijn er eindeloos veel speculaties. Zo zou prins William commentaar hebben gegeven op de relatie tussen Harry en Meghan en het feit dat ze zich na een relatie van een jaar al verloofden. Ook denken veel mensen dat het niet botert tussen Meghan en Kate, wat natuurlijk ook voor spanning tussen de broers zorgt.

'Verschillende paden'

Over deze geruchten houdt Harry zijn kaken stijf op elkaar, maar hij geeft wel toe dat de relatie tussen hem en William niet is wat het ooit geweest is. Dit is te zien in een interview met journalist Tom Bradby in de nieuwe documentaire Harry & Meghan: An African Journey. Bradby vroeg de Hertog van Sussex hoeveel er waar is van de vele geruchten over een ruzie tussen hem en zijn broer, waarop Harry antwoordde dat hij veel van zijn broer houdt, maar dat ze zich wel 'op verschillende paden bevinden'.

Veel druk

Harry geeft vooral de positie waarin ze zich bevinden de schuld van de moeilijke relatie. "Het is onderdeel van deze rol, dit werk en deze familie, dat we zo onder druk staan. Het is onvermijdelijk dat er dan dingen gebeuren. Maar we zijn broers. En we zullen altijd broers blijven." De meeste geruchten die rondgaan zijn volgens hem echter niet waar. "We zien elkaar niet zo vaak als vroeger, omdat we het beide druk hebben. Maar de meeste geruchten zijn op niets gebaseerd. Zoals ik al zei, als broers hebben we ook goed en slechte dagen."

Meghan

In hetzelfde interview vertelde Meghan hoe het haar vergaat als kersverse royal en gaf ze emotioneel toe dat het niet zo goed met haar gaat.

Bron | CBS News

Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine BrouwerAFP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden