null Beeld AFP
Beeld AFP

Prins Harry en Meghan Markle pleiten voor verandering in Britse media

Prins Harry en Meghan Markle willen een grote verandering in de Britse media zien. De hertog en hertogin van Sussex kondigen aan dat ze vanaf nu zélf willen bepalen welke media verslag doen van hun publieke optredens.

Dit maakt het koningspaar bekend met een statement op hun nieuwe officiële website.

Britse media

"De hertog en hertogin hebben ervoor gekozen om hun mediabeleid te herzien. Dit om zowel de aanstaande verandering weer te geven in hun status als leden van de koninklijke familie met financiële onafhankelijkheid, als hun wens om de toegang tot hun werk te hervormen en te verbreden", is in het statement te lezen.

Persregeling

Prins Harry en Meghan Markle breken hiermee met de bestaande persregeling van Buckingham Palace. Deze regeling biedt geselecteerde media en hun verslaggevers namelijk privileges. De betreffende Britse media krijgen ook eerder toegang tot foto's van de leden van het koningshuis, maar daar steken Harry en Meghan nu een stokje voor.

Tabloids

De hertog en hertogin laten in het statement weten deze regelgeving niet meer van deze tijd te vinden. Het stel wil dan ook zelf bepalen welke foto's gebruikt worden en wie verslag doet van hun optredens. In hun ogen horen tabloids daar niet bij. Alleen "geloofwaardige media die gericht zijn op objectieve nieuwsrapportage" mogen bericht geven, verklaart het stel.

Nieuwe communicatie

Ook laten ze weten meer te willen gaan communiceren met hun publiek via hun sociale mediakanalen. Hóe prins Harry en Meghan Markle deze nieuwe mediaregel precies door gaan voeren en per wanneer, is echter nog niet bekend.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Vorsten

Beeld | ANP

Anne-Flore MullerAFP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden