null Beeld ANP
Beeld ANP

PostNL heeft déze postzegel afgekeurd omdat hij te pikant zou zijn

Wie de standaardpostzegels te saai vindt, heeft de mogelijkheid om zelf een velletje te ontwerpen bij PostNL. Maar één ontwerp ging het bedrijf toch iets te ver. 

Namelijk een postzegel met een halfnaakte vrouw erop.

Blote borsten

Ap Kooister, een schilder uit Den Helder, is de ontwerper ervan. Hij stuurde een creatie van een blonde dame met ontblote borsten (mét tepelpiercings) en I love Den Helder erop gepend. Ook al was het een velletje dat hij graag voor eigen gebruik wilde: het postbedrijf weigerde het te drukken. En dat vindt Ap heel, heel flauw.

Aanstootgevend

Een woordvoerder van PostNL legt aan het AD uit dat de afbeelding 'aanstootgevend kan zijn voor derden'. 'Dit is best een pikant plaatje, met duidelijk zichtbaar gepiercete borsten. Daarom is het niet in behandeling genomen. (...) Wij moeten wel ergens een grens trekken.'

Doutzen Kroes

Overdreven, aldus Ap. "Zo schokkend bloot is het ook weer niet," vindt hij. "Als iemand Hitler op een postzegel wil laten drukken, dan moet dat tegengehouden worden. Maar ik vind dit een beetje ver gaan." Hij verwijst ook naar de postzegel met een halfnaakte Doutzen Kroes erop. Dát kon blijkbaar wel.

Pikant of preuts?

Is de postzegel inderdaad te pikant, of wordt er nogal preuts over gedaan? De meningen verschillen, blijkt uit de reacties op social media. 'Ik vind het oprecht een mooie tekening. Jammer dat we weer net zo preuts zijn geworden als honderd jaar geleden,' reageert iemand. 'Prima beslissing, dit is gewoon ordinair,' vindt een ander. Nog iemand vraagt zich af: 'Waarom altijd vrouwen? Zet eens een naakte man op de zegel.' Wat vind jij?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD

Beeld | iStock

Faye HeijnisANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden