null Beeld

Pas op voor vogelverslaving

Twee koolmeesjes die hun babykamer klaarmaken, een bosuil die voorzichtig een eerste verkenning doet en een ooievaarspaar op hun hoge nest: via de webcams van Vogelbescherming Nederland kun je live het nieuwe broedseizoen volgen. Vorig jaar gingen maar liefst een miljoen mensen je voor!

Het broedseizoen is weer geopend

null Beeld

Via Beleefdelente.nl kun je live de webcams volgen die in verschillende nestkasten zijn geplaatst. Nu het broedseizoen net is geopend en de camera’s weer aan staan, nemen twaalf soorten vogels zoals een bosuil, kerkuil, slechtvalk, steenuil, koolmees en spreeuw (de ijsvogel is nog onderweg) hun intrek. Voor het oog van de camera bouwen ze aan hun nest. Daar leggen ze binnenkort eieren om deze uit te broeden en hun jonkies op te voeden tot ze uitvliegen.

De camera's geven dus een bijzonder inkijkje in het dagelijkse leven van broedende vogels. Klik op de foto van de bosuil hiernaast om de webcam te bekijken.

Naast de camerabeelden worden er op de site dagelijks updates geplaatst van korte filmpjes met hoogtepunten en vind je per vogel een blog van een expert die het dier in de gaten houdt. De camera's blijven in ieder geval aan staan tot 1 juli.

Waarschuwing: vogelverslaving ligt op de loer. Wie namelijk een keer een kijkje neemt via de webcam, loopt de kans om ook morgen (en de dag erna) weer even te moeten kijken.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden