null Beeld

‘Overspel is niet de oplossing bij sleur’

SGP-leider Kees van der Staaij ergert zich groen en geel aan overspelreclames. Volgens hem kan sleur in elke goede relatie voorkomen, maar overspel is dan niet de oplossing.

Van Der Staaij verafschuwt de reclamebureaus die met grote reclameposters en via radiospotjes stimuleren een affaire te beginnen naast je vaste relatie als de sleur toeslaat. Daarom startte hij drie jaar geleden zijn eigen tegencampagne. Via crowfunding in en buiten de partij om heeft hij ruim honderdduizend euro opgehaald. Met dat geld liet hij enorme billboards maken om de liefde te promoten.

null Beeld

Huwelijk is hard werken

De SGP-leider is al 22 jaar getrouwd met Marlies. Tegenover RTLnieuws geeft hij toe dat het huwelijk elke dag hard werken is. Als ervaringsdeskundige vertelt hij de nieuwssite hoe hij erover denkt.

,,Onze campagne raakt duidelijk een snaar bij mensen. We zien dat ons thema over liefde en trouw steeds breder wordt gedragen. Het maatschappelijk debat verandert. Dat zie je ook in de politiek. Niet alleen CDA en ChristenUnie maar ook een partij als de SP steunde onlangs een motie over dit thema. Zanger Dinand Woesthoff sprak zich laatst woedend uit over een webcamreclame. Maar we worden ook steeds vaker uitgenodigd bij studentenverenigingen om onze boodschap over liefde en relaties uit te spreken. We krijgen daar waardering voor. Onze Facebookposts worden massaal gedeeld."

Lees ook: 'Hoe ga je met elkaar verder als je partner is vreemdgegaan'

Belangrijk

Verder zegt hij over zijn eigen huwelijk: ,,Marlies is mijn grote jeugdliefde, we hebben twee kinderen. Wat volgens mij belangrijk is, is dat je je waardering voor je geliefde blijft uitspreken. Complimentjes zijn belangrijk. En maak tijd vrij om echt samen door te brengen. Geef elkaar aandacht."

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden