MT24 gezond leven M24 Beeld Getty images. Illustratie: Shutterstock.
Beeld Getty images. Illustratie: Shutterstock.

PREMIUM

Over levenskwaliteit bij dementie en lekker rollen in de modder

Elke week tips en informatie voor een lekker gezond leven.

MT24 gezond leven M24 Beeld
  1. Beetje pit
    Wil je wel wat pit in je maaltijd, maar niet te veel? Kies dan voor een mild groen pepertje. Nu verkrijgbaar uit de Hollandse kas en vol vitamine C voor je weerstand én B6, belangrijk voor stofwisseling, hormoonregulatie en de aanmaak van rode bloedcellen.
  2. Breinbalans
    Nu we na de ergste coronaperikelen weer druk zijn, voelen velen zich overprikkeld. Breinexpert Charlotte Labee ziet vooral overprikkeling bij vrouwen die druk zijn met werk en zorg. In haar nieuwste boek gaat ze in op de oorzaken en gevolgen en geeft ze handvatten om je brein binnen tien weken weer in rust en balans te brengen.
    Overprikkeld brein € 22,99 (Kosmos Uitgevers).
MT24 horizontale lijn groen Beeld
MT24 gezond leven M24 Beeld

Sterke kuiten

Soepele kuitspieren zijn nodig om goed te kunnen lopen en traplopen. Stretchen verkleint het risico op blessures. Ga met twee voeten op je tenen staan en houd je vast. Laat de hakken langzaam naar beneden zakken.

MT24 horizontale lijn groen Beeld

Een positieve blik op dementie

Hoogleraar Frans Verhey heeft duizenden patiënten met dementie en alzheimer gezien. Hij waarschuwt dat we banger zijn voor deze ziektes dan nodig. “Ja, patiënten en mantelzorgers krijgen te maken met uitdagingen, maar met goede ondersteuning is er veel leuks te beleven. Vergeet het schrikbeeld, praat meer over hoe je omgaat met beperkingen. Pas je aan en zoek kwaliteit van leven. Het medicijn, dat ben je zelf.”
Bron: AD.

MT24 horizontale lijn groen Beeld
MT24 gezond leven M24 Beeld

Organisatie- en arbeidspsycholoog Jessica de Bloom op nu.nl

MT24 horizontale lijn groen Beeld

Rollen in de modder

Op 29 juni is het Modderdag. Een dag waarop je kleinkind op de opvang lekker met modder mag spelen en vies mag worden. Je kunt ook samen deelnemen aan activiteiten in een natuurspeeltuin (ivn.nl/modderdag). Of tover de zandbak in de achtertuin om tot modderbad.

Nicole GommersGetty images. Illustratie: Shutterstock.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden