null Beeld

Oud-deelnemers Boer zoekt vrouw over emigreren voor de liefde

Voordat we vanavond te zien krijgen hoe de logeerweek van start gaat bij boeren Olke, Riks, Herman, David en Marc, blikken we nog even terug op het vorige seizoen van Boer zoekt vrouw internationaal. Aan het woord zijn ‘kleine Ingrid’ en Karin. Ingrid vertrok in 2014 naar Denemarken om bij Johan in te trekken. Karin ging in 2013 naar Tanzania om te logeren bij Wim.

“Ik heb alles achtergelaten,” vertelt Ingrid aan Shownieuws. “Van auto tot huis en inboedel, vrienden en familie.” Helaas gingen Johan en Ingrid uit elkaar. Maar Ingrid laat weten ‘geen moment spijt’ te hebben van haar avontuur. “Ik wilde heel graag oud worden met Johan, maar het blijkt voor hem toch moeilijk om zich volledig te geven in een relatie. Ik heb er alles aan gedaan om hem gelukkig te maken, maar het is niet gelukt,” liet Ingrid eerder weten op de website van Boer zoekt vrouw. Johan verklaarde: “We hebben samen mooie jaren gehad, maar ik kom er steeds meer achter dat ik niet gelukkig ben in onze relatie. Ik realiseer me dat Ingrid een grote stap heeft gezet door alles in Nederland achter te laten en in Denemarken te komen wonen en dat waardeer ik zeer. Ik wens haar het allerbeste en hoop dat we als vrienden verder kunnen.”

Twijfelen

Karin kan zich nog goed het inpakmoment voor haar week in Tanzania herinneren. “Het voelt dan misschien wel als een soort vakantie, maar dan wel met een serieuzere touch. Want het gaat toch om die man en om een eventuele relatie.” De oud-deelneemster ging twijfelen tijdens de logeerweek bij Wim. “Toen ik daar was, besefte ik steeds meer wat ik allemaal zou moeten achterlaten in Nederland.”

Vanuit haar ervaring wil Karin de vrouwen die dit seizoen bij de boeren logeren, meegeven dat ze zo veel mogelijk trouw moeten blijven aan hun eigen gevoel, zo liet ze eerder weten aan de redactie van Boer zoekt vrouw.

Even wennen

In de uitzending van vanavond zien we hoe de vrouwen arriveren bij hun boeren voor een – hopelijk gezellige – logeerweek. In onderstaande video zien we alvast wat beelden van de gang van zaken bij Riks in Canada. De dames moeten duidelijk nog even wennen...

Bekijk ook dit fragment waarin te zien is hoe Jorien op weg is naar David in Roemenië. Ze zoekt in hem ‘haar maatje, haar man en haar minnaar’. Ze staat daar naar eigen zeggen ‘heel realistisch’ in. “Als het er niet is, dan is het er niet.”

Boer zoekt vrouw internationaal wordt vanavond om 20.20 uur uitgezonden door KRO-NCRV op NPO1. De laatste uitzending is op zondag 23 april. Zaterdag 13 mei wordt het seizoen traditioneel afgesloten met de Boer zoekt vrouw-afterparty.

Kijk jij mee?

Foto: Boer zoekt vrouw internationaal

Video: Shownieuws

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden