null Beeld

Opvallend: veel Nederlanders zijn in deze coronacrisis juist gelukkiger

Niemand wordt gelukkig van de coronacrisis. Maar opvallend genoeg zijn meer Nederlanders juist nu gelukkiger met het leven in Nederland.

Dit blijkt uit een enquête van Namens Nederland.

27 procent gelukkiger

In de enquête geeft 64 procent van de deelnemers aan momenteel gelukkig te zijn met het leven in dit land. Een jaar geleden gold dit voor slechts 37 procent van de Nederlandse bevolking. De peiling is sinds 15 april gehouden, en had ruim 65.000 deelnemers.

Verbeterpunten

Hoewel het grootste deel van de Nederlanders dus gelukkig is met het leven hier, komen ze wel met wat verbeterpunten om het land nóg beter te maken. Bijna driekwart van de mensen vindt bijvoorbeeld dat er meer aandacht voor de zorg moet komen. Zo zouden ze de capaciteit van ziekenhuizen bijvoorbeeld graag uitgebreid zien worden.

Ook werkgelegenheid en onderwijs zijn thema’s die vaak genoemd worden als verbeterpunten. Verder zouden veel Nederlanders graag zien dat er meer gedaan wordt tegen eenzaamheid, vooral bij ouderen.

Lees ook

Onderzoekers: ‘Coronavirus eist net iets meer levens dan zware griepgolf’

Economie

Om de economie weer op gang te krijgen na de coronacrisis, vinden de deelnemers dat het midden- en kleinbedrijf hulp moeten krijgen van de overheid. Ook mensen met een tijdelijk contract zouden ondersteuning nodig hebben. Gelukkig maken nog niet veel van de deelnemers zich zorgen om hun eigen baan: vooralsnog gaat dat om slechts vijftien procent.

Coronavirus

De grote meerderheid, ruim 87 procent van de deelnemers, vindt dat er meer getest moet worden op het coronavirus. Ook vinden zes van de tien mensen dat scholen en winkels wel weer open mogen gaan. Ook het aantal mensen dat de horeca en musea graag heropend ziet, is gegroeid.

Eén op de drie mensen vindt dat kwetsbare groepen in quarantaine moeten worden geplaatst, dat is minder dan bij eerdere enquêtes. Zes op de tien mensen zijn tevreden over de manier waarop de Nederlandse overheid omgaat met de coronacrisis. Dat is iets meer dan een week eerder. Ben jij ook zo tevreden?

null Beeld

Margriet 19 ligt in de winkels, en dit extra dikke nummer staat volledig in het teken van Moederdag én alle gezonde trends van deze zomer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

Bron | Parool

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ilse van Roekel

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden