null Beeld

Oproep: wie verdient er volgens jou een plekje in de top 80 van meest inspirerende vrouwen?

Dit najaar bestaat Margriet tachtig jaar en dat gaan we groots vieren. Onder andere door tachtig stoere vrouwen in de spotlights te zetten. En daar hebben we jullie bij nodig! Want: wie verdient absoluut een plek in de schijnwerpers? Deze vrouwen in elk geval, wat ons betreft!

Dione - ‘Ik wil in elke uitzending het beste uit mezelf halen’

Van stagiaire bij NOS Studio Sport tot vaste presentator. Al 22 jaar is tv-presentatrice Dione de Graaff leading lady in een mannenwereld. Tijdens haar carrière wist ze meerdere dromen te verwezenlijken: het op locatie presenteren van de Tour de France en het presenteren van de Olympische Spelen. En ze gaat onverminderd door.

Wanda - ‘Zolang ik leef, wil ik een bijdrage leveren aan het uitbannen van sigaretten’

Wanda de Kanter is longarts in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, met een duidelijk doel voor ogen: strijden tegen de tabaksindustrie. Want, zegt ze: “Als kinderen niet meer verslaafd worden gemaakt in onze samenleving, is 87% van alle longkanker te voorkomen.”

Lucia - ‘Ik wil waarde toevoegen voor mezelf en anderen’

Een kind met een zware jeugd die haar frustratie van zich afsloeg, professioneel (kick)bokser met meerdere wereldtitels op zak, filmster in Hollywoodkrakers en overtuigd boeddhist. Met al die wijsheid en levens-ervaring op zak probeerde Lucia Rijker jongeren zonder schooldiploma een tweede kans te geven in hun nog zo jonge leven, in het mooie tv-programma Dream school.

Oproep!

Elke week stellen wij vrouwen voor die wat ons betreft niet mogen ontbreken op de lijst van 80 stoere vrouwen, die we in Margriets jubileumjaar samen met jullie opstellen. In november zetten we deze vrouwen in de spotlights op Margriet Winter Fair in een bijzondere portrettengalerij.

Vrouwen die inspireren, die het verschil maken. Bekend én minder bekend. Van elke leeftijd. Vrouwen die je bewondert omdat ze zich met hart en ziel inzetten voor een project. Of omdat ze juist heel bescheiden op de achtergrond voor iemand zorgen. Omdat ze doen wat ze beloven, telkens weer. Omdat ze het leven een beetje mooier maken.

Wie mag er volgens jou niet ontbreken op deze lijst? Is dat een vriendin die wekelijks op bezoek gaat bij eenzame ouderen, de sportster die uit de kast kwam en een voorbeeld is voor jongeren, een collega die voor iedereen klaarstaat en elk jaar een actie organiseert om geld op te halen voor een goed doel?

Mail je kandidaat vóór 31 mei naar redactie@margriet.nl o.v.v. Margriet 80! Geef in je e-mail aan wie je wilt voordragen en waarom. We nemen contact met je op als je kandidaat op de lijst komt te staan.

Ook leuk en interessant om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden