null Beeld

Oproep: wie verdient er volgens jou een plekje in de top 80 van meest inspirerende vrouwen?

Dit najaar bestaat Margriet tachtig jaar en dat gaan we groots vieren. Onder andere door tachtig stoere vrouwen in de spotlights te zetten. En daar hebben we jullie bij nodig! Want: wie verdient absoluut een plek in de schijnwerpers? Wij dragen alvast deze vrouwen voor.

Bibian: ‘Ik wil me vasthouden aan de positieve dingen in het leven’

Snowboardster Bibian Mentel werd in haar leven al negen keer met kanker geconfronteerd en verloor daardoor zelfs een onderbeen. Toch ging ze nooit bij de pakken neerzitten. Afgelopen Paralympische Spelen won deze knokker en rasoptimist twee keer goud bij het snowboarden.

Femmie: ‘Eens per maand een uitje is zo heerlijk, dan kom ik er ook eens uit’

Femmie van Mourik-van Rooijen (88) vertelde in september vorig jaar in Margriet over eenzaamheid. Zij zag iedereen om zich heen wegvallen en is daarom bijna altijd alleen. Ze verdient een plek in de lijst omdat ze zich zo kwetsbaar op durft te stellen.

Pia: ‘Stoppen is op geen enkel moment een optie geweest’

Ze was televisiemaker en journalist, en sinds 2010 is Pia Dijkstra Tweede Kamerlid voor D66. Of je het nu met haar eens bent of niet, met haar doorzettingsvermogen heeft ze veel voor elkaar gekregen, onder andere de doorvoering van de donorwet. Waar anderen de moed opgeven, gaat zij door.

Oproep

Elke week stellen we nieuwe vrouwen voor die niet mogen ontbreken op de lijst van 80 stoere vrouwen, die we in Margriets jubileumjaar met jullie willen samenstellen. In november eren we deze vrouwen op Margriet Winter Fair in een bijzondere portrettengalerij.

Bekend én minder bekend. Van nul tot honderd jaar. Vrouwen die inspireren, die het verschil maken. Vrouwen die je bewondert omdat ze zich met hart en ziel inzetten voor een project. Of omdat ze juist heel bescheiden op de achtergrond voor iemand zorgen. Omdat ze doen wat ze beloven, telkens weer. Omdat ze het leven een beetje mooier maken. Om wat voor reden dan ook.

De Margriet-redactie stelt Bibian, Femmie en Pia voor. Wie mag er volgens jou niet ontbreken op deze lijst? Is dat de buurvouw die mantelzorger is en ook nog eens vrijwilligerswerk doet? De vriendin die haar leven drastisch heeft omgegooid en nu haar hart volgt? De zangeres die je altijd weer weet te troosten met haar muziek?

Mail je kandidaat vóór 12 april naar redactie@margriet.nl o.v.v. Margriet 80! Geef in e mail aan wie je wilt nomineren en waarom. Vergeet niet je gegevens te vermelden.

Leuk en interessant om te lezen

Je denkt van niet, maar door deze kledingfoutjes lijk je juist ouder

Last van muizen in huis? Met dit simpele middeltje jaag je ze snel weg

Wat is gezonder: een gekookt of een gebakken eitje?

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden