null Beeld

Opnieuw wijziging in vaccinstrategie: déze groep wordt deze week nog gevaccineerd

Minister Hugo de

Jonge heeft zijn vaccinstrategie opnieuw aangepast: de GGD heeft zondagavond namelijk

laten weten dat ze deze week nog zullen beginnen met het vaccineren van

thuiswonende en mobiele 90-plussers. Het is de bedoeling dat dinsdag de eerste

prik bij iemand in deze groep zal worden gezet.

De 90-plussers zullen door de huisartsen zelf worden uitgekozen. Het is belangrijk dat de mensen mobiel genoeg zijn om zelf naar een vaccinlocatie te kunnen gaan.

Wijziging vaccinstrategie

Eigenlijk was het de bedoeling dat het vaccineren van thuiswonende en mobiele 90-plussers volgende week van start zou gaan, maar door een wijziging in de vaccinstrategie is deze groep nu dus eerder aan de beurt. Er zijn volgens de GGD zo’n 90.000 thuiswonende 90-plussers en de verwachting is dat de helft hiervan mobiel genoeg is om zelf naar een vaccinlocatie te komen. Woensdag zullen ook de zorgmedewerkers, die drie weken geleden hun eerste prik kregen, hun tweede prik krijgen.

Lees ook: Honderdduizenden vaccins liggen klaar: waarom vaccineren we niet nog meer?

Steeds meer prikken

Ouderen die nog thuis wonen en tussen de 85 jaar en 90 jaar zijn, zullen eind deze week een uitnodiging krijgen voor vaccinatie bij de GGD of het RIVM. Het uitnodigen van deze groep van ongeveer 222.000 mensen gebeurt in fases en hangt ook af van de levering van vaccins, zo heeft de GGD laten weten. De GGD hoopt in de loop van volgende maand zo’n 200.000 prikken per week te kunnen zetten. De komende weken zal het aantal vaccinaties oplopen tot vele honderdduizenden per week. Door het aantal vaccinatielocaties uit te breiden, hoopt de GGD hierop in te kunnen spelen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden