null Beeld

Op zoek naar jouw jeugdliefde? Lees deze vijf zoektips

Je jeugdliefde opzoeken, hartstikke leuk. Zeker als jouw vroegere vlam ook openstaat voor contact. Maar hoe moet je nu precies zoeken? Marijke Jonker-Schouten was samensteller van het tv-programma Memories en geeft zoektips.

  • Met de komst van social media is het zoeken naar een jeugdliefde een stuk gemakkelijker geworden. Liefst 9,6 miljoen Nederlanders zitten op Facebook, waarbij het aantal tachtigers de laatste tijd behoorlijk groeit.
  • Een begin van de zoektocht is op Google de naam tussen aanhalingstekens intikken (“Jan de Graaf”). Ook kun je iemand proberen te vinden via schoolbank.nl (wel eerst registreren) of nummerzoeker.com.
  • Start je met zoeken op Facebook? Tik dan in de zoekbalk de volledige naam in. Weet je alleen nog iemands voornaam en woonplaats, probeer dat dan. Of anders de geboorteplaats en iemands naam. Op Facebook bestaan er groepen zoals ‘Nederlanders in het buitenland’ waarin je bijvoorbeeld kunt vragen of er iemand woonachtig is in de plaats of het land waar je zoekt.
  • In het bezit van oude brieven? Controleer dan of er een adres op staat en googel naam en adres om te onderzoeken wie daar nu woont. Vaak is dat een ouder, zoon of dochter die niet altijd op hernieuwd contact zit te wachten. Je kunt beter zeggen dat je op zoek bent naar een oude vriend van vroeger. Bellen met de buren, de plaatselijke kroeg, mensen met diezelfde achternaam… Het zijn allemaal mogelijkheden.
  • Op infobel.com staan alle telefoonboeken van de wereld, maar veel landen kennen alleen een telefoonboek in hun eigen taal, wat het zoeken lastiger maakt. Stel je zoekt Jan de Graaf die naar Australië is verhuisd. Tik dan in het telefoonboek van Australië ‘Graaf’ in en geen ‘Jan’, want hij heet daar waarschijnlijk ‘John’. Voor zoeken in het buitenland is het wel handig om een plaatsnaam te weten.”

Tekst: Els Meyer

Dit is een gedeelte uit het artikel 'Hij was nog knapper dan toen' uit Margriet 2017-09. Je kunt editie 09 nabestellen via Tijdschrift365.nl of lees het hele artikel via Blendle.

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden