null Beeld

Op vakantie dit jaar? Dat gaat je waarschijnlijk zóveel meer geld kosten

Kun jij niet wachten om weer op vakantie te gaan? Je bent niet de enige: zo’n beetje heel Nederland staat te springen om hun koffers weer te kunnen pakken. Maar hoewel de vraag dus enorm is, is het aanbod nog steeds heel beperkt.

En dat heeft zo z’n gevolgen voor de prijs van een vakantie.

Geen reisverbod meer

Vanaf 15 juni geldt er geen reisverbod meer voor alle landen, maar wordt er juist weer per land gekeken of het veilig genoeg is. Landen waar je binnenkort weer naar kunt reizen zijn bijvoorbeeld Malta, Portugal, IJsland, Finland, de Balearen (Ibiza, Mallorca, Menorca) en een aantal Griekse eilanden. Klinkt niet verkeerd, toch? Maar je bent lang niet de enige die snakt naar een vakantie: er is nu al een heuse run ontstaan op reizen naar landen waar de kans op een coronabesmetting klein is.

Lees ook: Waarom je vakantiegeld lager (of juist hoger) kan uitvallen dit jaar

Zóveel duurder gaat een vakantie worden

“De hele wereld vecht nu om de beschikbare bedden in de gele landen,” zo vertelt CEO Steven van der Heijden van Corendon tegen NU.nl. “Het gaat nog om te weinig bestemmingen waarop gereisd kan worden, en de vraag explodeert.” Volgens Van der Heijden moeten mensen er dan ook rekening mee houden dat een vakantie zeker wel 100 tot 200 euro per persoon duurder zal worden dan normaal. Frank van Oostdam, directeur van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) verwacht dit ook. “We zien nu al een toename in de boekingen bij de bestemmingen die genoemd worden waar het eerst op gereisd kan worden.”

Dure verplichte pcr-testen

Het is overigens niet alleen de vakantie zelf waar je meer voor betaalt, maar ook de verplichte pcr-tests die veel landen zullen eisen. Omdat er in Nederland nog zoveel coronabesmettingen zijn, zullen veel landen je pas toelaten als je een pcr-test doet. Hiervoor moet je naar een commercieel testbureau gaan waar je al snel minimaal 100 euro betaalt voor een test.

Bron | NU.nl

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden