null Beeld

Op deze leeftijd voelen we ons het meest zelfverzekerd

Er wordt weleens gezegd dat zelfvertrouwen met de jaren groeit. Onderzoekers besloten uit te zoeken of dat klopt en kwamen tot een leeftijd waarop we ons het meest zelfverzekerd voelen.  

En dat is als we zestig jaar oud zijn. Zo blijkt uit onderzoek waarbij de uitkomsten van driehonderd studies rond zelfvertrouwen onder de loep zijn genomen, het resultaat ervan is gepubliceerd in The Psychological Bulletin. Voor de studie werd gekeken naar gegevens als geboortejaar, geslacht en nationaliteit, zo meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws op zijn website.

Stijging tot je zestigste

De berg data toonde aan dat ons zelfvertrouwen blijft stijgen tot de leeftijd van zestig jaar. Tien jaar lang houdt die piek aan om lichtjes af te nemen tijdens onze zeventiger en tachtiger jaren. Wanneer we de leeftijd van negentig jaar bereiken, neemt het zelfvertrouwen flink af.

De reden? Volgens de onderzoekers maken we ons pas op ons zestigste niet meer druk over wat anderen van ons vinden. Daarnaast zitten we dan ook gewoon beter in ons vel en hebben we inmiddels een hoop levenservaring opgedaan.

Tips voor meer zelfvertrouwen

Wil jij met meer zelfvertrouwen door het leven gaan? Pas dan deze vijf tips toe. En het mooie is, je kunt ze op elk moment toepassen.

Bron | hln.be

Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden