null Beeld

Op déze datum zal het Songfestival in 2021 plaatsvinden

Goed nieuws voor alle songfestivalfans: er is namelijk eindelijk een nieuwe datum geprikt voor het songfestival. Vandaag is bekend gemaakt dat de 65ste editie van het Eurovisie Songfestival op 18, 20 en 22 mei zal gaan plaatsvinden in Rotterdam.

Op deze dagen zal het liedjesspektakel in Ahoy worden gehouden.

Datum songfestival bekend

Op dinsdag 18 mei kunnen we genieten van de eerste halve finale, op donderdag 20 mei van de tweede halve finale en op zaterdag 22 mei de grote finale. Door de winst van Duncan Laurence is ons land automatisch geplaatst voor de finale, waarin ook Spanje, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Italië verzekerd zijn van een plekje. De andere landen moeten zich middels de halve finales kwalificeren voor een plek in de finale.

Plannen maken

Hoe grote evenementen er

in 2021 zullen gaan uitzien, is nog niet bekend. Het kabinet heeft aangegeven

dat dergelijke evenementen pas kunnen plaatsvinden als er een vaccin is. Wél is

al toegezegd dat het Songfestival kan doorgaan, maar in welke vorm dit zal zijn

wordt nu bedacht.

Decor gaat mee

De komende maanden zal er in ieder geval worden gekeken naar welke elementen van de afgelaste editie kunnen meegaan naar 2021. “Het decor gaat mee naar volgend jaar, want dat stond al klaar. Verder hangt veel natuurlijk af van wat tegen die tijd überhaupt kan, van de beschikbaarheid van alle betrokkenen en van wat past bij de nieuwe tijdgeest,” aldus Sietse Bakker, executive producer van het evenement.

Jeangu Macrooy

Éen ding is in ieder geval zeker en dat is dat de talentvolle Jeangu Macrooy in 2021 opnieuw zal uitkomen voor Nederland. Helaas mag zijn nummer ‘Grow’ niet mee volgens de reglementen, wat betekent dat hij met een nieuw nummer zal moeten komen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf

je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nu.nl

Beeld | Brunopress

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden