null Beeld

Ook fan van ‘Wie is de mol’? Had jij deze aanwijzingen al gezien?

De eerste drie afleveringen van Wie is de mol? zijn inmiddels achter de rug. En wat is het weer spannend! Al enig idee wie de mol is? Dit zijn volgens ons de mogelijke aanwijzingen tot nu toe.

Het spel wordt dit seizoen gespeeld door actrice en cabaretière Sanne Wallis de Vries, presentator Jeroen Kijk in de Vegte, actrice Imanuelle Grives, acteur Thomas Cammaert, actrice Sigrid ten Napel, presentator Jochem van Gelder, journaliste Roos Schlikker, choreograaf Vincent Vianen, presentatrice en vlogger Yvonne Coldeweijer en wetenschapsjournalist Diederik Jekel. Decor voor het programma is de westkust van Amerika. In Portland, Mount Bachelor en Fort Rock voeren de deelnemers allerlei opdrachten uit die presentator Art Rooijakkers hen geeft. Inmiddels hebben we afscheid moeten nemen van Vincent, Yvonne en Roos.

Estafette

In de aflevering van afgelopen zaterdag zaten – uiteraard – weer allerlei mogelijke hints. Bijvoorbeeld tijdens de estafette op het strand waarbij er geld verzameld moest worden. Zien we daar Thomas nou iets in zijn zak stoppen buiten het zicht van Diederik? Of lijkt dat maar zo? Het zou in elk geval mooi samenvallen met de titel van deze aflevering, 'einde verhaal'. Lees hier meer over de link tussen de estafette en deze titel. En was Thomas trouwens ook niet enórm aan het acteren toen bekend werd dat Roos het spel moest verlaten? Of doen alle deelnemers dat? Het blijft per slot van rekening Wie is de mol?.

Mickey Mouse

Wat toch ook wel als opmerkelijk kan worden beschouwd, is de tekening die Jochem maakte tijdens de opdracht 's avonds op het strand. Hij tekende met een hark in het zand een afbeelding van Mickey Mouse, toen de deelnemers een tekening moesten maken die betrekking had op zichzelf om andere kandidaten te laten raden wie 'm had gemaakt. Maakte Jochem zich verdacht door zijn keuze voor Mickey Mouse? Hij maakte het zeker niet eenvoudig voor Imanuelle en Sigrid, want Jochem associeer je nou niet meteen met dat Disney-karakter. Zijn tekening was in elk geval een beduidend stuk cryptischer dan de roos die Roos tekende. Zou dat een typische mol-actie zijn geweest?

Ook bijzonder was de reactie van Thomas (daar is-ie weer) na afloop van dit raadspel. Hij zei dat de Mol 'niks had kunnen doen' en dat dat 'geweldig' was. Ja ja... Heel geloofwaardig, maar niet heus.

Boek

Een andere mooie, mogelijke aanwijzing zat in de opdracht waarbij de deelnemers per auto bij boekhandel Powell's Books in Portland hadden moeten uitkomen. Inderdaad hádden, want het is ze niet gelukt. Gooide Sigrid roet in het eten door expres steken te laten vallen tijdens het navigeren? Of was het omdat Imanuelle te hard reed? Het hielp ook niet dat Jochem met de knopjes van de portofoon zat te knoeien en Thomas (daar hebben we hem voor de derde keer) besloot snel nog door oranje rijden.

Art liet de kandidaten na afloop zien welke boeken plus inhoud (geld!) ze hadden moeten verzamelen om de pot te spekken. Een van die boeken droeg de titel Miss Mole. Dit zou zomaar een aanwijzing kunnen zijn en betekenen dat de mol dit seizoen een vrouwelijke deelnemer is. Of is dat weer te makkelijk gedacht? We moeten nog even geduld hebben om daarachter te komen.

Envelop

Een tv-kijkster richt haar pijlen op Imanuelle.

Afstand

Iemand die de meeste afstand houdt tot de andere kandidaten is Jeroen. Dit is vast een onderdeel van zijn tactiek. Ook hij zou zeker de mol kunnen zijn. En laten we Sanne niet vergeten, iemand die als geen ander weet hoe ze in de huid van een ander moet kruipen.

Kortom, genoeg stof tot nadenken. Wat staat er vanavond te gebeuren? We weten in elk geval dat we worden meegenomen naar het Wilde Westen. AvroTros zendt Wie is de mol? uit om 20.30 uur op NPO1. Houd je mol-boekje in de aanslag!

Foto: ANP

Artikelen van margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden