null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Ontroerend: Miss Montreal maakt prachtig liedje voor Tijn

Heel Nederland heeft het over Tijn, het ongeneeslijk zieke jongetje van zes dat in het Glazen Huis nagels lakt om geld in te zamelen voor andere zieke kinderen. Zangeres Sanne Hans, Miss Montreal, was zó onder de indruk van zijn verhaal, dat ze speciaal voor hem een liedje schreef. Een heel mooi liedje.

Miss Montreal zingt voor Tijn

De zangeres was donderdagavond te gast in het Glazen Huis. Ze was zó geraakt door het verhaal van Tijn en zijn nagellakactie, dat ze een liedje voor hem schreef. En wát voor liedje! Het bezorgt je gegarandeerd een brok in de keel.

Bekijk het fragment waarin Sanne het liedje zingt hier:

De zangeres is trouwens niet de enige die onder de indruk is. Tijns actie zorgt in het hele land voor veel andere mooie initiatieven. Social media staan vol met plaatjes van mannen en vrouwen die hun nagels een mooi kleurtje geven en geld doneren. Het streefbedrag van 100 euro is ruim overschreden: de teller staat inmiddels ver boven de miljoen! Ook verschillende BN’ers steunen Tijns actie, net als politici en de burgemeester van Breda.

Ook wordt er veel gedoneerd op Tijns pagina op DreamorDonate, waar goede vrienden een actie startten en geld voor hem en zijn gezin inzamelen. Dat geld stelt hen in staat om nog zo veel mogelijk tijd met elkaar door te brengen.

Het verhaal achter Tijn en zijn ziekte

Tijn kwam woensdag met zijn vader naar het Glazen Huis in Breda. Hoewel het jongetje ongeneeslijk ziek is en niet lang meer te leven heeft, wilde hij graag nagels lakken om zo geld in te zamelen voor andere zieke kinderen. Zodat zij de kans krijgen om in elk geval zes te worden, aldus Tijn en zijn vader.

Hersenstamkanker, de ziekte die Tijn heeft, is zeldzaam en niet goed te behandelen, vertelt kinderoncoloog Dannis van Vuurden in het NOS-radioprogramma Met het oog op morgen, zo is te lezen op nos.nl. Per jaar krijgen tien kinderen de ziekte. Er is geen oplossing voor de kanker, een eivormige tumor, omdat deze precies op een plek zit waar niet kan worden geopereerd. Hoe dat precies zit, legt de oncoloog in dit artikel uit.

De ziekte kan tijdelijk worden gestopt, maar iemand echt beter maken kan helaas niet. Hoe doktoren de kinderen kunnen helpen, is volgens de oncoloog nog een groot raadsel, wel wordt er onderzoek naar gedaan.

Zo kun je Tijns actie steunen

Wil je ook helpen? Zo doe je mee: lak je nagels, doneer via deze actiepagina, deel daarna een foto van je nagels op Facebook, Twitter en Instagram en gebruik de hashtag #lakaan en #sr16. Daag tot slot drie vrienden of vriendinnen uit om ook mee te doen.

Bron: seriousrequest.nl, nos.nl

Beeld: ANP

Redactie MargrietANP Kippa

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden