null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Ongeneeslijk zieke Tijn komt met eigen nagellak voor allerlaatste wens

Ken je Tijn nog? Het ongeneeslijk zieke jongetje haalde vorig jaar voor 3FM Serious Request meer dan 2,5 miljoen euro op met zijn nagellakactie. Hij heeft nog één laatste wens: 1 miljoen inzamelen voor een nieuwe behandelmethode voor hersenstamkanker, zodat kinderen die net als hij kampen met die ziekte wél een kans op overleving krijgen. Hiervoor heeft hij zijn eigen nagellak geïntroduceerd: LAK. door Tijn.

Door Tijns nagellak te kopen help je fondsenwerver Stichting Semmy een speciale robot naar Nederland te halen, waarmee tot nu toe ongeneeslijk zieke patiëntjes behandeld kunnen worden. Deze robot kan de medicijnen direct in de tumor injecteren, waardoor ze hun werk kunnen doen op de plek waar ze nodig zijn. Omdat deze techniek nog helemaal nieuw is, worden de behandelkosten nog niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Dokter Dannis van Vuurden, Tijns behandelend arts, is kinderoncoloog aan het VUmc en specialist op dit gebied. “Een van de grootste problemen in de behandeling van hersenstamkanker is dat medicijnen door de bloed-hersenbarrière de tumor niet goed kunnen bereiken. Met 1 miljoen euro kan de robot worden aangeschaft en onderhouden en kunnen meerdere kinderen worden behandeld."

Zo kun je Tijn helpen

Wil je Tijn en andere ernstig zieke kinderen helpen? Zijn nagellak is voor een tientje te bestellen op lakdoortijn.nl. Met de opbrengst van deze actie kan Stichting Semmy, een stichting die zich sinds 2007 inzet voor fondsenwerving voor onderzoek naar hersenstamkanker, de robot kopen.

Over Tijn

Tijn Kolsteren (6) werd in december 2016 bekend met zijn ‘Lak aan’-actie in Het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Hij haalde toen meer dan 2,5 miljoen euro op voor de behandeling van kinderen in Afrika met longontsteking. Nu hij zelf niet meer lang te leven heeft, wil hij nog één keer in actie komen voor patiëntjes die net als hij vechten tegen hersenstamkanker. Per jaar worden ongeveer tien kinderen in Nederland getroffen door de levensbedreigende ziekte, ook wel diffuus intrinsiek ponsglioom (DIPG) genoemd.

Tijn vorig jaar bij Serieus Request

[caption id="attachment_472363" align="alignleft" width="600"]

null Beeld ANP
Beeld ANP

Foto: ANP[/caption]

Redactie MargrietANP Kippa
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden