null Beeld

Onderzoek: ’70 procent verkiest vakantie boven vinden van ware liefde’

Dat veel mensen staan te trappelen om straks weer op vakantie te kunnen gaan, zal niet als een verrassing komen. Maar wist je dat veel mensen zelfs zó graag op vakantie willen gaan, dat ze het belangrijker vinden dan het vinden van ware liefde?

Dit blijkt uit een onderzoek van Booking.com.

Liever een vakantie dan promotie op werk

Booking.com deed onderzoek onder zo’n 28.000 mensen uit 28 landen. Uit het onderzoek blijkt dat reizen de hoogste prioriteit heeft, zodra de huidige coronapandemie voorbij is. Iets meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat reizen nu ook meer waarde heeft dan vóór corona. Daarnaast geeft driekwart van de ondervraagden aan dat reizen straks belangrijker voor hen is dan bijvoorbeeld een promotie op werk. Maar wat misschien nog wel het meest bijzonder is, is dat 71 procent van de ondervraagden reizen verkiest boven het vinden van ware liefde.

Lees ook: Gevaccineerd en vakantieplannen? Stel jezelf déze vijf vragen

'Reizen maakt ons gelukkig'

Maar waarom vinden we reizen toch zo belangrijk? Volgens Ap Dijksterhuis van de Nijmeegse Radboud Universiteit, is het een belangrijk deel van onze gezondheid. “Reizen maakt ons gelukkiger en het houdt ons brein lenig,” zo vertelt hij. Dit komt overeen met de onderzoeksresultaten, waarbij veertig procent van de ondervraagden aangeeft dat ze last hebben van geestelijke gezondheidsklachten, door de huidige reisbeperkingen.

Bestemming hangt af van succes lokale vaccinatiecampagne

Het is overigens niet zo dat mensen ‘zomaar’ willen gaan reizen straks. Uit het onderzoek blijkt dat 54 procent van de ondervraagden pas na het ontvangen van een vaccinatie naar het buitenland op vakantie gaat. Ook is de helft van de ondervraagden van plan om de reisbestemming af te laten hangen van het succes van de lokale vaccinatiecampagne.

Bron | Metronieuws

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden