null Beeld

On y va: vanaf déze datum is een vakantie naar Frankrijk weer mogelijk

Hoop jij dit jaar nog op vakantie te kunnen naar Frankrijk? Dan hebben we goed nieuws voor je: vanaf 9 juni zijn toeristen weer welkom in Frankrijk, mits ze een vaccinatiepaspoort hebben.

Dat heeft president Macron bekendgemaakt in een interview met regionale kranten. "We moeten onze oude levens weer oppakken, onze ‘art de vivre à la française’, maar ons tegelijk voorzichtig en verantwoordelijk gedragen", aldus Macron.

Alle versoepelingen op een rijtje

In Frankrijk geldt sinds april een derde lockdown, maar het is de bedoeling dat deze vanaf aankomende maandag in etappes wordt opgeheven. Vanaf die dag mogen de Fransen zich voor het eerst in twee maanden weer vrij door het land bewegen en hebben ze geen document nodig om te reizen. Op 19 mei wordt er opnieuw versoepeld en gaan de terrassen, musea en winkels weer open. Wel is het zo dat overal maar een maximaal aantal bezoekers welkom is. Er wordt ook alleen versoepeld in departementen waar minder dan 400 geregistreerde besmettingen per 100.000 inwoners zijn. In Parijs is dat nu nog 420 op 100.000.

Lees ook:

Alvast een vakantie boeken 'voor als het weer kan': verstandig of groot financieel risico?

Vakantie naar Frankrijk met vaccinatiepaspoort

Vanaf 9 juni mogen cafés en restaurants, onder voorwaarden, binnen weer gasten ontvangen. Er mogen dan ook weer concerten en voorstellingen worden gehouden voor een publiek van maximaal 5000 mensen. Al deze versoepelingen maken een vakantie naar Frankrijk natuurlijk stukken aantrekkelijker. Buitenlandse toeristen zijn dan ook vanaf 8 juni weer welkom, mits ze een vaccinatiepaspoort hebben. In dit paspoort staat of de eigenaar gevaccineerd is, getest is of antilichamen heeft. Het is nog niet bekend hoe dit precies gecontroleerd gaat worden. Het is de bedoeling dat eind juni de laatste beperkende maatregelen worden opgeheven, waaronder ook de avondklok.

Bron | AD

Beeld | Getty

Margriet 19 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: een interview met Hugo de Jonge en zijn moeder, vier sprankelende Moederdag-make-overs, zeven pagina's puzzelen, gezond & fit de zomer in en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden