null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

O, dus zo lukt fietsen met een rok wel! (en meer slimme fietsfeiten)

Donderdag 31 mei is het Fiets naar je Werk Dag. Dus springen in heel Nederland veel mensen op de fiets in plaats van in de auto. Daarom een paar slimme fietsfeiten: hoe je zadelpijn voorkomt én hoe je toch makkelijk fietst met een rok aan.

Nederland is al een echt fietsland, maar het kan altijd beter. Daarom is het op op 31 mei Fiets naar je Werk Dag, bedoeld om de fiets als vervoermiddel te stimuleren. Volgens de organisatie van de dag, fiscfree dat zich inzet voor goede secundaire arbeidsvoorwaarden, heeft fietsen veel voordelen. Het is goed voor het milieu én voor je fysieke en mentale gezondheid. En wie regelmatig beweegt, zou volgens de organisatie ook minder snel ziek worden en fitter en energieker op het werk verschijnen.

Doe je mee? Drie slimme tips voor wie vandaag (of een andere dag) de fiets wil pakken.

O, dus zo fiets je met een rok aan

Iedereen die weleens een jurk of rok draagt, weet hoe onhandig fietsen dan kan zijn. De rok zit óf net te strak zodat je met je knieën zo ongeveer tegen het stuur moet fietsen (allesbehalve comfortabel) óf hij is fijn wijd en wappert vervolgens alle kanten op. Gevolg: je bent drukker met het naar beneden trekken of vasthouden van je rok dan met het verkeer. Tenminste, als je liever niet in je onderbroek wilt fietsen. Daar is nu wel een heel handige oplossing voor bedacht door de dames in het volgende filmpje. Wat je ervoor nodig hebt? We lichten een tipje van de rok, eh sluier op: alles wat nodig is, is een elastiekje en een muntje. Kijk snel hoe dat zit!

Zo voorkom je zadelpijn

Soms heb je het al na twintig minuten en soms komt het na twintig kilometer ineens opzetten. Zadelpijn kan je fietsplezier behoorlijk in de weg zitten. Maar die pijn is goed te voorkomen. Zes handige tips die zorgen dat je achterwerk net zo blij blijft tijdens je fietstochtje als jij.

Ga toch fietsen: waarom je fietsen nooit verleert

Leuk om te weten: fietsen is een van die activiteiten die, als je eenmaal weet hoe het precies moet, nooit meer verleert. Net zoals bijvoorbeeld schrijven, knippen en veters strikken. Hier lees je hoe dat komt.

Leuk om te lezen

Bekijk ook:

Artikelen van Margriet ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden