null Beeld

Nog nooit verteld: ‘Ik heb me financieel laten uitkleden door een internetdate’

Marlou (48) laat haar huis verbouwen door een nieuwe liefde. Na de verbouwing is zowel hij als haar spaargeld verdwenen. 

Mijn twee dochters heb ik in mijn eentje opgevoed. Hun vader is er vandoor gegaan toen de jongste vijf was. Alimentatie heeft hij nooit betaald, ik heb alles alleen moeten doen. Gelukkig had ik een uitstekende baan, en veel lieve mensen om me heen, dus het ging me goed af. Af en toe had ik een minnaar; dat was meer dan genoeg. Maar toen mijn dochters het huis uit gingen, begon het te kriebelen. Weer eens echt verliefd zijn, head over heals, het leek me verrukkelijk. Ik heb me aangemeld op een serieuze datingsite.

En toen was daar Erik. Drieënveertig, knap, grappig en erg ad rem. Hij gaf aan specifiek belangstelling te hebben voor vrouwen die wat ouder waren; jongere vrouwen hadden vaak nog een kinderwens, of kleine kinderen, en dat vond hij niet fijn. Onze eerste afspraak was een sprookje. Al tijdens het voorgerecht verloor ik me in hem. Zijn ogen, zijn glimlach, de belangstelling die hij voor me toonde; het voelde als een warm bad. Onze tweede date was bij mij thuis en er volgde een nacht zoals ik die in jaren niet had beleefd.

Ook Erik leek verliefd, een maand lang ben ik intens gelukkig geweest. Dat hij af en toe met suggesties kwam hoe mijn huis opgeknapt zou kunnen worden, vond ik attent. Erik was interieurbouwer en zag eenvoudige oplossingen hoe hij de boel onder handen kon nemen. Op een dag kwam hij met een offerte aan; hij was zo vrij geweest een en ander op papier te zetten. Hoewel ik schrok van de prijs, raakte ik enthousiast. Zo begon de verbouwing aan mijn huis.

We lunchten samen, dronken aan het eind van de dag een wijntje. Jammer alleen dat onze gesprekken na een tijdje nog slechts over de verbouwing gingen en hij haast nooit meer bleef slapen. Hij zei dat hij het ingewikkeld vond om met me te vrijen ‘nu ik zijn opdrachtgeefster’ was. Natuurlijk heb ik na de verbouwing nooit meer iets van hem gehoord. Wat een tranen heb ik vergoten daar in mijn mooi opgeknapte huis. Ik voelde me zo gebruikt. Waarschijnlijk heeft hij allang weer nieuwe prooien op internet gevonden. Datingsites afstruinen; het is wel een zeer originele manier van nieuwe klanten werven, dat moet ik hem nageven. Maar wel door en door gemeen om verliefde vrouwen op deze manier in te palmen.”

Lees het hele verhaal van Marlou in Margriet 1.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden