null Beeld

Nog nooit verteld: ‘Ik ben jaloers op de ex van mijn man’

Marjorie (41), elf jaar getrouwd, doet alsof ze het geen probleem vindt dat de ex van haar man een goede huisvriendin van hun hele gezin is. Maar in haar hart heeft ze het er erg moeilijk mee.

“Bij ons eerste afspraakje viel haar naam al. Terwijl ik mij had ingeprent vooral níet meteen over exen te praten, vertelde Niels argeloos over Miranda. Over hun ‘grootste, meeslepende liefde’ – míjn interpretatie – en over zijn verdriet toen het uitging. Ik moest slikken bij zijn verhaal, vooral omdat bleek dat Miranda nog steeds een rol in zijn leven speelde. Ze waren vrienden gebleven en hij zag haar vaak. ‘Ik weet zeker dat ze jou een topper vindt!’ zei hij lachend. Wat als compliment bedoeld was, bezorgde mij een misselijk gevoel. Ik ben sowieso vrij jaloers, en niet al te zeker van mezelf. Maar ik begreep ook niets van hun contact. Waarom zou je nog omgaan met iemand om wie je zoveel pijn hebt gevoeld? En bij een relatie heb je toch de insteek om altijd samen te blijven? Wanneer dat niet gebeurt, is alles mislukt, zo zie ik dat. Dan gaat bij mij de deur dicht. Ik moet er niet aan denken van dichtbij te zien hoe mijn ex-geliefden vrolijk verder leven. Nee, dat deel van mijn leven is schluss, finito. Voor Niels was dat dus anders. Hoewel mijn alarmbellen afgingen, vond ik hem zo ontzettend leuk dat ik me verbeet en mijn best deed om er een fijne avond van te maken. En dat werd het. Aan het eind zoenden we, en ik was nog niet thuis of hij belde me. Of ik de avond erna weer zin had om af te spreken. Want hij miste me nu al. Zo romantisch!

We werden stapelverliefd en onafscheidelijk en daardoor verdwenen mijn gedachtes aan Miranda. Hoewel haar naam wel eens viel – zij was zó blij voor hem, vertelde hij; kippenvel kreeg ik van dat geslijm – leefde ik met de naïeve illusie dat door mijn komst hun contact wel zou verwateren. Wie denkt er nou nog aan zijn ex als je een nieuwe liefde hebt?

Lees het hele verhaal van Marjorie in Margriet 32.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden