null Beeld

Nog nooit verteld: ‘Ik bedrieg mijn geliefde terwijl we in relatietherapie zitten’

Jasmijn (42) heeft een goede relatie met Max. Het enige dat minder spannend is, is haar seksleven. Ze heeft een minnaar, het prototype foute man. En hoewel Max dat ontdekt heeft, en ze nu samen in relatietherapie zitten, blijft ze haar minnaar zien.

"Max en ik zijn zeven jaar samen. Toen ik hem ontmoette kon ik mijn geluk niet op. Een lieve, attente, normale man, zonder een rugzak waar je u tegen zegt, zonder vreemde fratsen of verslavingen. We hebben prachtige jaren gehad. Ik was gelukkiger dan ik ooit had verwacht te worden, na een ingewikkelde, manipulatieve en soms zelfs gewelddadige relatie, die jaren had gesleept. Max had alles wat ik zocht in een man. Dacht ik.

Tot ik een jaar geleden iemand anders ontmoette. Ruud, de vader van een klasgenoot van mijn jongste. Echt het foute man-type, maar o zo aantrekkelijk. Oogcontact op het schoolplein mondde uit in een praatje, en uiteindelijk wisselden we telefoonnummers uit. In bed vlogen de vonken er vanaf. Mijn liefdesleven met Max is na het eerste verliefdheidsjaar daarentegen in een rustig vaarwater gekomen. Soms doen we het twee keer per week, soms twee keer per maand. Het was altijd fijn en liefdevol. Maar vurig, gepassioneerd, spetterend? Nee, dat niet.

Ik straalde, mijn ogen vonkten, iedereen vroeg zich af waarom ik er zo goed uitzag. Max snapte evenmin waarom ik zo vrolijk was. Tot hij op een dag een berichtje van Ruud onderschepte. Opeens wist ik weer waar ik hoorde, en dat was bij hem. Ik bezwoer dat het niet meer dan een flirt was geweest, het alleen om de seks ging. En dat ik hem niet kwijt wilde. Na veel praten samen besloten we in relatietherapie te gaan, op initiatief van Max. We hebben inmiddels zes sessie gehad. En het doet ons goed, het brengt ons dichtbij elkaar. Maar sinds we in therapie zijn, heb ik Ruud toch nog een paar keer gezien. Ik wil het niet, ik weet dat compleet fout bezig ben. Maar ik lijk wel verslaafd, ik kan echt naar hem hunkeren. Alsof ik met onzichtbare draden naar hem toe word getrokken. Het moet stoppen, het móet. Voordat Max ontdekt dat ik weer dubbelspel speel en ik alle kansen die nu nog krijg alsnog verspeel."

De namen in deze tekst zijn vanwege privacyredenen gefingeerd.

null Beeld

Het volledige verhaal van Jasmijn lezen?

Wil je het volledige verhaal van Jasmijn lezen? Margriet 15 is vanaf vrijdag 3 april verkrijgbaar in de winkel of bestel online via Tijdschrift365.nl.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden