null Beeld

Nick en Simon: “Ik was nooit zo blij met dat hele kerstfeest”

Als je met zangers Nick (36) en Simon (35) mijmert over de decembermaand, gaat het over de kerstboom, de kerk, Viennetta en yoga versus gamen. En over de liefde natuurlijk.

Nick: "Ik begin kerst met de kerstboom uit het raam gooien. Die past niet door het trappengat."

Simon: "Dan weten de buren: de feestdagen komen eraan."

Hoe zit het met jullie kerstgevoel?

Simon: “Mijn vrouw Annemarie heeft mij kerst leren waarderen. Ik was nooit zo kerstvierderig. Ik ben mijn vader jong verloren, ik was veertien. Kerst is bij uitstek een familiefeest, daar wordt altijd zo op gehamerd: gezellig met de familie. Maar wij missen een heel belangrijk familielid, dus ik was nooit zo blij met dat hele kerstfeest. Ik vond het te confronterend, te pijnlijk. Het gemis is er altijd, maar lijkt meer voelbaar op dat soort dagen. Annemarie heeft dat weten te herstellen. Ze heeft er een familiefeest van weten te maken binnen ons gezin. Gelukkig maar, want ik voel nu ook hoe fijn zo’n maand eigenlijk is. Als ik nu aan kerst denk, dan zijn alle clichés eerlijk gezegd: warmte, intiem, familie, gezelligheid.”

Nick: “Met kerst is mijn taak simpel, of taken, want ik heb er twee. Ik begin altijd met de kerstboom uit het raam gooien. En dat is heel vredelievend, want onze boom, we hebben een kunstboom, staat op zolder en het is een heel gedoe om dat ding door het trappengat te krijgen. Dus gaat-ie uit het raam. Dat moment is een ijkpunt eigenlijk, het markeert de start van het seizoen.”

Je las een deel van een interview dat binnenkort verschijnt in Margriet! Meer lezen? Houd dan Margriet 52 goed in de gaten.

Zin om kerst met Nick & Simon te vieren? In december spelen ze de mooiste kerstnummers, klassiekers en eigen nummers, in het theater. Kijk voor meer informatie op nickensimon.nl.

Tekst | Saskia Smith

Fotografie | Marloes Bosch

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden