null Beeld

Naar dit mannelijke lichaamsdeel kijken wij vrouwen het meest

Nee, het zijn niet zijn biceps en het is ook niet die strakke kaaklijn. Wij vrouwen kijken het meest naar het middenrif van mannen, zo blijkt uit onderzoek van dokters van Geneva University Hospitals (HUG).

De onderzoekers van het Zwitserse ziekenhuis vroegen mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers om 120 foto's van mensen in zwemkleding te bekijken. Ze moesten de mensen van het andere geslacht beoordelen op hun seksuele aantrekkingskracht, zo meldt de Daily Mail die bericht over het onderzoek.

Lichaam versus gezicht

Terwijl de respondenten de foto's bekeken werd zogeheten eye-tracking-technologie gebruikt. Hierdoor konden de onderzoekers erachter komen naar welk deel van de foto werd gekeken en voor hoe lang. Zowel mannen als vrouwen keken langer naar het lichaam dan naar het gezicht.

Mannen keken meer naar het borstgebied van vrouwen dan naar het buikgebied en de schaamstreek. Mannen keken naar verhouding wel meer naar de schaamstreek van de andere sekse dan dat de vrouwen deden.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Sexology. "Deze verkennende resultaten helpen om nieuwe perspectieven open te stellen bij het identificeren van de visuele eigenschappen die een rol spelen bij seksueel verlangen," melden de onderzoekers.

Testosteron

Uit eerder onderzoek is gebleken dat de mannelijke buik laat zien over hoeveel testosteron de man in kwestie beschikt. Het is aangetoond dat grote hoeveelheden buikvet kunnen worden gelinkt aan een laag hormoonniveau, dat vervolgens met een verminderde seksdrive kan worden geassocieerd. Een studie uitgevoerd door wetenschappers aan de Universiteit van Göteborg in Zweden toonde aan dat de hoeveelheid buikvet toeneemt naarmate de man ouder wordt en de hoeveelheid testosteron afneemt.

Bron | Daily Mail

Foto | iStock

Lees ook

Bekijk ook

Hoe meet je je maten? Mart Visser geeft antwoord.

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden