null Beeld

Mooi nieuws van vandaag: ziekenhuisopnamen blijven dalen, veteraan voltooit 100 rondjes met rollator

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren

vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen

wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je.Vandaag onder andere: nog steeds een dalende lijn in ziekenhuisopnamen en Britse veteraan voltooit zijn honderd rondjes en haalt hiermee 20 (!) miljoen euro op. Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen ellende is in de wereld.

Dalende trend nieuwe ziekenhuisopnamen zet door

De laatste coronacijfers van het RIVM laten nog steeds een daling zien in het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen. Gisteren werden er 182 nieuwe opnamen gemeld, wat aanzienlijk minder is dan de 237 opnamen van een week eerder.

Vrouw stelt haar tuin beschikbaar voor spelende kinderen

Saskia Brinkhof uit Lettele, een dorp in Deventer, zag op social media hoe veel kinderen nu binnen moeten blijven en niet lekker buiten kunnen spelen. Omdat ze zelf een grote tuin heeft, besloot ze daar iets op te bedenken: ze zette haar tuin vol met speeltoestellen en laat gezinnen op afspraak in haar tuin spelen. Uiteraard neemt ze hierbij de nodige maatregelen om het veilig te houden. Op Eerste Paasdag kwam het eerste gezin bij Saskia op bezoek. "Het was heel mooi om te zien hoe zij ervan genoten." En inmiddels stromen de aanmeldingen binnen. "Deze week komen er in totaal zeven gezinnen en ook voor volgende week heb ik al wat mailtjes ontvangen. Ik ben heel blij dat ik anderen hiermee een plezier kan doen."

Update veteraan Tom Moore

Gisteren schreven we over de 99-jarige Britse veteraan Tom Moore, die door rondjes in zijn tuin te lopen met een rollator al ruim 14 miljoen euro had opgehaald voor artsen en verplegers in de coronacrisis.. Zijn doel? Honderd rondjes in zijn tuin van 25 meter lang lopen, vóór zijn honderdste verjaardag. Gisteren liep hij zijn laatste rondje, die live werd uitgezonden door de televisiezender BBC. Op de donatiepagina is te zien dat de man inmiddels ruim 18 miljoen pond heeft opgehaald, omgerekend zo’n 20 miljoen euro. Wauw!

Ook kunstenaars werken vanuit huis

De beruchte straatkunstenaar Banksy zit ook thuis, wat betekent dat zijn gezin het moet ontgelden. "Mijn vrouw haat het wanneer ik thuis werk", grapt hij op Instagram, bij foto's van zijn kunstwerk in de badkamer.

Voorlopig geen faillissement voor de Meilandjes

De familie Meiland lopen het risico failliet te gaan als gevolg van de coronamaatrdegelen, luidde het nieuws eerder deze week. Maar gelukkig valt het allemaal mee, verklaart de familie in een videoboodschap aan RTL Boulevard. Ze hebben hoop dat de Franse maatregelen na 11 mei versoepeld worden, en dan kunnen de gasten gewoon weer op bezoek komen in hun chateau. “Iedereen die na de lockdown wil komen, is van harte welkom. Dus wij zeggen gewoon vanaf Chateau Marillaux au revoir!”, aldus Martien.

Bronnen | AD, NU.nl, RTL Nieuws

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden