null Beeld

Mooi nieuws van vandaag: stap dichter bij werkend medicijn tegen coronavirus

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren

vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen

wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten

voor je. Vandaag onder andere: wetenschappers vinden werkend medicijn

tegen het coronavirus, en vrouw van 107 is genezen verklaard.Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen maar ellende is in

de wereld.

Medicijn gevonden dat coronavirus doodt

Wetenschappers komen steeds dichter bij een werkend medicijn tegen het coronavirus. Zo ontdekten onderzoekers van de Monash University in Australië dat een medicijn dat normaal gesproken parasieten bestrijdt, ook COVID-19 binnen 48 uur weet te doden. Het gaat hierbij om het middel ivermectine, een medicijn dat reeds is goedgekeurd als veilig medicijn. “Een enkele dosis kan in 48 uur tijd al het virale DNA verwijderen. Na 24 uur was er tijdens tests zelfs al sprake van een overduidelijke afname van het virus”, legt onderzoeker Kylie Wagstaff uit. Maar helaas zijn we er nog niet: of het ook in het menselijk lichaam werkt, moet vervolgonderzoek nog uitwijzen.

Aziatische bevolking klaar metdierenmarkten

Uit een onderzoek van het Wereldnatuurfonds is gebleken dat 80 procent van de Zuidoost-Aziatische bevolking een verbod op de dierenmarkten geen probleem vindt. Ze zien dit als de oplossing om toekomstige pandemieën te voorkomen. Van de ondervraagden gaf 84 procent aan nooit meer een dier te kopen op een zogenoemde wildlife market.

Verpleegkundigen dragen foto’s op beschermend pak

Het is een beetje een eng gezicht, al die verpleegkundigen in beschermende pakken op de intensive care. Ze zijn hierdoor compleet onherkenbaar. Een aantal verpleegkundigen heeft nu een slimme oplossing bedacht om patiënten gerust te stellen: ze hebben een foto van henzelf op hun beschermende pak geplakt. Zo zijn ze toch te herkennen.

Vrouw van 107 overleeft het coronavirus

Ze kon het zelf bijna niet geloven, maar de 107-jarige Cornelia Ras, de oudste vrouw van Goere-Overflakkee, is genezen verklaard nadat ze besmet werd met het coronavirus. “Zo bijzonder”, vindt ook haar nichtje Maaike de Groot. “We dachten eerlijk gezegd niet dat tante Cor het zou halen. Maar ze is erg fit voor haar leeftijd.” Mevrouw Ras kreeg een dag na haar 107e verjaardag te horen dat ze besmet was geraakt met het virus, en dacht het zelf niet te overleven. Maar ze is sterker dan ze dacht!

Bron | Metronieuws, Rijnmond

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden