null Beeld

Mooi nieuws van vandaag: laagste aantal nieuwe ziekenhuisopnamen sinds 22 maart, kat steelt de show in achtuurjournaal

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren

vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen

wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten

voor je. Vandaag onder andere: laagste aantal ziekenhuisopnames, en 150.000

bloemetjes voor ouderen.

Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen maar

ellende is in de wereld.

Ali B brengt 150.000 bloemetjes bij ouderen

Ali B wilde iets doen voor de duizenden ouderen die momenteel zonder bezoek thuis zitten. Hij zocht contact met ouderenbond ANBO en de sierteeltindustrie, die momenteel zijn bloemen niet verkocht krijgt. Samen hebben ze een prachtige actie opgezet: er zijn gisteren 150.000 bossen bloemen ter waarde van drie miljoen euro bezorgd bij ouderen door het hele land. "Het is waanzinnig dat we die allemaal uit mogen delen, terwijl de sierteeltsector het nu juist moeilijk heeft”, aldus een woordvoerder van de ANBO.

Laagste aantal ziekenhuisopnamen sinds 22 maart

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen al een week aan het dalen is. Gisteren werd het laagste aantal ziekenhuisopnamen sinds 22 maart geregistreerd: het waren er 237. In totaal zijn er 7972 mensen opgenomen.

De Slimste Mens komt met online pubquiz

Mis je de gezelligheid van je plaatselijke kroeg? Dan is de online pubquiz van De Slimste Mens misschien iets voor jou. Aanstaande maandag om 20.00 uur kun je meedoen aan de bekende tv-kennisquiz. Vorm een (digitaal) team met je familie, huisgenoten, collega’s of vrienden, en speel mee met alle vertrouwde rondes. Philip Freriks en Maarten van Rossem zijn er ook bij voor het nodige hilarische commentaar. Meedoen kan via de Facebook-pagina van het programma.

Kat verstoort NOS-uitzending

Dat thuiswerken voor iedereen de nodige obstakels oplevert, was gisteren ook weer te zien in het achtuurjournaal van NOS. Brussel-correspondent Sander van Hoorn moet, net als vele collega’s, vaker thuiswerken vanwege de coronamaatregelen. Maar als je live vanaf je balkon presenteert, kunnen er ook wel eens dingen misgaan. Zo kwam Van Hoorns kat de show stelen, en ‘flikkerde hij een kopje naar beneden’, zoals de verslaggever zelf lachend zei.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bronnen | Linda, Metro, Metro, RTL Nieuws

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden