null Beeld

Mooi nieuws van vandaag: eerste coronapatiënt weer aan het werk

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je. Vandaag onder andere: de eerste Nederlandse coronapatiënt is weer aan het werk, je kunt op virtuele rondreis én steeds meer mensen starten mooie initiatieven.

Dat bewijst

maar weer eens dat het niet alleen maar ellende is in deze wereld.

EersteNederlandse coronapatiënt weer aan het werk

Een kwestie van tijd, maar toch was het een maand geleden groot nieuws: de eerste Nederlander was besmet geraakt met het coronavirus. De 56-jarige man uit de gemeente Loon op Zand werd per direct opgenomen, en zijn vrouw en dochter raakten eveneens besmet. Inmiddels is de man volledig klachtenvrij, en is hij sinds deze week weer aan het werk.

Op virtuele rondreis

Je zou het misschien niet denken, maar door deze crisis kun je dingen zien en ‘bezoeken’ die je anders misschien nooit gezien had. Zoals een aantal prachtige, Amerikaanse nationale parken. Via deze link kun je virtueel door parken in onder andere Alaska, Hawaï en Florida lopen. Ontdek lavagrotten, stranden en kliffen, woestijnen, aardpiramides en koraalriffen, gewoon vanuit je luie stoel.

Extra beademingsapparatuur

De overheid

is druk bezig met voorbereidingen voor een eventuele noodsituatie wat betreft

de coronacrisis. Zo zijn nu de dierenklinieken gevraagd of ziekenhuizen bij hen

de beademingsapparatuur van de dieren mogen lenen, mocht de nood hoog zijn. De

apparaten zijn iets minder geavanceerd dan die voor mensen, maar er kunnen ook

mensen mee beademd worden. Inmiddels zijn er al vijftig apparaten aangemeld.

Steeds meer mensen slaan aan het lezen

Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) lanceerde afgelopen dinsdag een landelijke campagne: #ikleesthuis. En die actie wordt groots opgepakt, want duizenden mensen delen hun leesmomentje thuis. “Met al het verontrustende nieuws kunnen boeken voor een beetje troost, ontspanning en ontsnapping zorgen”, zegt CNPB-directeur Eveline Aendekerk. “Ik vind het mooi en inspirerend om te zien hoe mensen op sociale media nu de meest uiteenlopende boekentips met elkaar delen met #ikleesthuis.” Om het lezen extra te stimuleren, is de Boekenweek verlengd tot 31 maart. Dat betekent dat je nog tot het einde van de maand het Boekenweekgeschenk cadeau krijgt bij aankoop van een boek.

Meer en meer mooie (buurt)initiatieven

Van klein tot groot: steeds meer mensen dragen hun steentje bij om deze tijd voor iedereen zo fijn en probleemloos mogelijk te maken. Zo zijn mensen massaal cadeautjes aan het maken voor eenzame ouderen in verzorgingstehuizen, zoals deze driehonderd doosjes gevuld met paaseitjes en een lief kaartje, die Carla van Roekel voor haar lokale bejaardentehuis maakte.

null Beeld

Bronnen | AD, Metro, NU.nl, RTL Nieuws

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden