null Beeld

Mooi nieuws van vandaag: boodschappenpunt voor zorgmedewerkers, minder coronadoden in Zuid-Europa

In deze tijd, waarin het slechte nieuws

ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen.

Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten

voor je. Vandaag onder andere: zorgmedewerkers kunnen vanaf nu

boodschappen op hun werk ophalen, en het aantal coronadoden in Zuid-Europa is gedaald.

Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen maar ellende is in de wereld.

Albert Heijn opent afhaalpunten voor zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers in de randstad kunnen vanaf nu hun boodschappen online bestellen en op werk afhalen. Albert Heijn opent in vijf verschillende ziekenhuizen een afhaalpunt, bevestigt Marit van Egmond, CEO van de supermarktketen. "Op deze manier willen we de zorgmedewerkers ontlasten. Zij kunnen hun boodschappen bestellen en afhalen op het werk." Het gaat om ziekenhuizen in Amsterdam, Rotterdam, Nieuwgein en Dordrecht.

Gisteren warmste 5 aprilooit

Er is gisteren weer een hitterecord verbroken: dit was de warmste vijf april ooit gemeten. De temperatuur steeg gemiddeld tot 19,6 graden. Het vorige record stond op 19,4 graden, in 1957. Gisteren was ook officieel de eerste warme dag van het jaar. Gelukkig hielden de meesten zich netjes aan de regels en genoot iedereen thuis van het zonnetje. Stranden en parken bleven relatief rustig.

Aantal coronadoden in Zuid-Europagedaald

De situatie in Frankrijk, Spanje en Italië was de afgelopen weken kritisch. Nergens ter wereld stierven er zoveel mensen aan het virus als in Italië. Maar de crisismaatregelen lijken nu eindelijk hun vruchten af te werpen: in België, Spanje, Frankrijk en Italië is het aantal coronadoden gedaald. In Italië werd gisteren het laagste aantal doden sinds twee weken gemeld: er stierven de afgelopen 24 uur 525 mensen aan de gevolgen van het virus.

Grappig: Fransen volgen elke dag massaal de‘balkonquiz’

Het begon als een grapje van de Franse acteur Noam Cartozo, inmiddels kijken miljoenen mensen dagelijks mee naar de ‘balkonquiz’. Iedere avond om 20.00 uur presenteert de acteur de quiz vanuit zijn raam en roept hij vragen naar de andere bewoners van de straat in Parijs. "De straat is verdeeld in twee teams die het tegen elkaar opnemen", vertelt Cartozo. "Het ene team, dat zijn de appartementen met de even huisnummers. Het andere team zijn die met de oneven nummers.” De quiz wordt dagelijks live uitgezonden via Instagram, waardoor mensen thuis ook mee kunnen doen. En met succes: soms kijken er wel twee miljoen mensen naar.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bronnen | AD, Metro, NOS, Telegraaf

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden