null Beeld

Mooi nieuws van vandaag: aantal ziekenhuisopnames neemt opnieuw af

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je.

Vandaag onder andere: opnieuw daling in het aantal ziekenhuisopnames én een daling in misdrijven en criminaliteit. Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen ellende is in de wereld.

Daling aantal ziekenhuisopnames

Misschien wel het beste nieuws is dat de ziekenhuisopnames voor het eerst sinds bijna drie weken onder de tweehonderd liggen. Deze aanhoudende daling lijkt te laten zien dat de huidige beperkende maatregelen effectief zijn. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames zit de laatste dagen op een relatief stabiel niveau. Deze week kwamen er slechts één keer meer dan 300 nieuwe ziekenhuispatiënten bij (308). Vrijdag zijn er 225 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

Daling misdrijven en criminaliteit

Wat ook mooi is, is dat de criminaliteitscijfers wereldwijd enorm zijn gedaald, zo meldt persbureau AP. Ook in Nederland meldt de politie minder fietsendiefstal, zakkenrollerij en inbraken. Het aantal incidenten in Nederland daalde tussen 9 en 22 maart van 15.000 naar 12.500. In die periode liep het aantal woninginbraken terug van 430 naar 260, daalde het aantal meldingen van zakkenrollerij van 220 naar 130 en ging het aantal fietsendiefstallen van 1100 naar 750.

Koken voor mensen met vitaal beroep

Ook tv-kok Herman den Blijker komt met goed nieuws. Hij maakt namelijk op 21 april zijn debuut met een nieuw SBS6-programma waarin hij gaat koken voor mensen met een vitaal beroep. In Herman helpt een handje gaat hij met een foodtruck op pad om mensen die tijdens de coronacrisis het land overeind houden – en geen tijd hebben om iets lekkers te koken – van een heerlijke maaltijd te voorzien.

Paasweekend verloopt rustig

Ook niet onbelangrijk om te melden, is dat het er sterk op lijkt dat iedereen zich veel beter aan de regels houdt. Zo lieten veiligheidsregio’s weten dat ze ‘over het algemeen’ tevreden zijn over hoe de maatregelen tegen het coronavirus zaterdag zijn nageleefd. “Het was zaterdag rustig in de natuurgebieden en de stranden.” Op veel locaties waren de parkeerplekken minder dan de helft zo druk als bij een normaal weekend”, zegt woordvoerder van Natuurmonumenten Fred Prak. “Terwijl paasweekenden gewoonlijk veel drukker zijn.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bronnen| NU.nl, LINDA.nl, AD

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden