null Beeld

Mooi nieuws van vandaag: 22.800 nieuwe coronatesten per dag mogelijk en Disney doneert medische spullen

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je. Vandaag onder andere: bijna 23.000 coronatesten in 24 uur dankzij Zeeuws bedrijf en Disney doneert medische spullen.

Dat bewijst maar weer eens dat het niet alleen maar ellende is in deze wereld.

Zeeuws bedrijf ontwikkelt nieuwe sneltest voor coronavirus

Sinds het coronavirus in Nederland om zich heen grijpt, is er ook een grote schaarste aan coronatesten. Toch moet er volgens minster De Jonge dagelijks zeker 17.500 tests worden afgenomen. Op dit moment zijn dat er slechts 4000. Maar de nieuwe machine van het Nederlandse bedrijf Molecular Biology Systems, brengt daar verandering in. Deze machine kan 22.800 coronatesten doen in 24 uur. De bestaande testen duren zo'n anderhalf uur. Directeur van het Zeeuwse bedrijf Gert de Vos laat aan Hart van Nederland weten dat hun machines er maar acht minuten over doen en binnen een halfuur uitslag hebben. Hierdoor kunnen binnenkort vier keer zoveel en tien keer zo snel testen worden afgenomen. “Binnen een paar dagen is het apparaat gevalideerd en kunnen we beginnen. We hebben er alle vertrouwen in”, aldus de Vos.

Disneyland doneert medische spullen

Ondanks dat Disneyland Paris dicht is vanwege het coronavirus, zit het attractiepark niet stil. Disneyland doneert namelijk meer dan 100.000 medische spullen aan het Rode Kruis. Dit zijn onder andere mondmaskers, haarnetten en schoenhoezen. Ook de andere Disneyparken doneren medische benodigdheden.

Baby Tyler ontslagen uit het ziekenhuis

Een paar dagen geleden bleek een baby van zes weken oud besmet te zijn geraakt met het coronavirus. Veel mensen leefde mee met pasgeboren baby Tyler en het gezin werd overladen met berichtjes, kaarten en brieven. Goed nieuws: hij is inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen. Baby Tyler maakt het volgens zijn vader goed en gaat hier hoogstwaarschijnlijk weer helemaal bovenop komen.

Elke dag een gratis film van Pathé

Om het thuisblijven wat dragelijker te maken, trakteert Pathé alle filmliefhebbers vanaf maandag 6 april tot en met dinsdag 28 april iedere dag op een gratis film. Via Pathé Thuis komen er in totaal 23 films online in allerlei genres. Van romcoms en familiefilms tot thrillers. Bijvoorbeeld de titels Huisvrouwen bestaan niet en Rambo: last blood. Voor ieder wat wils, dus. Via de socialemediakanalen van Pathé en Pathé Thuis krijg je elke dag om 9.00 uur een unieke code. Deze is de hele dag geldig tot 23.59 uur. Hoef je alleen nog zelf de popcorn te maken en de lichten te dimmen, et voilà: je eigen thuisbioscoop.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Metro, Linda, Welingelichtekringen, Hart van Nederland

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden