null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Mooi gebaar: Rotterdam geeft 8500 Songfestivalkaarten weg aan minder bedeelden

Inwoners van Rotterdam die minder bedeeld zijn, hebben toch een kans om één van de shows van het Eurovisie Songfestival bij te wonen. De gemeente stelt één op de zeven Songfestivalkaarten beschikbaar. 

Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Songfestival dat er zoveel kaarten voor de shows naar de inwoners van de gaststad gaan.

Songfestivalkaarten

In totaal gaat het om 8500 Songfestivalkaarten die beschikbaar worden gesteld. Dit zijn zowel tickets voor de negen repetities, als voor de finaleshows van het evenement. “We vinden het belangrijk om ook deze Rotterdammers een onvergetelijke ervaring te bieden tijdens één van de Songfestivalshows," legt cultuurwethouder Said Kasmi uit.

Nooit eerder gedaan

Het voorstel van de kaartjes is al bij de organisatie van het Songfestival gedaan toen Rotterdam nog niet gekozen was. "De ESF-organisatie was erg gecharmeerd en reageerde er heel positief op", aldus Kasmi. Een bijzondere beslissing is het wel: in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival zijn nog nooit zoveel kaarten gratis beschikbaar gesteld.

Feest voor iedereen

Toch vinden de organisatoren deze actie passen bij de gedachte van het feest. "Het Eurovisiesongfestival is een feest voor de hele stad, voor het hele land en voor alle bezoekers", legt Kasmi uit. "Niet alleen voor de happy few met een kaartje voor de finale, maar echt van en voor iedereen." De kaarten worden via een winactie beschikbaar gesteld. De gelukkige winnaars krijgen ook extra’s bij hun kaartje, zoals vervoer en consumpties.

Strenge eisen

Niet iedereen kan zomaar aan de winactie meedoen. Er wordt door de gemeente streng gekeken welke Rotterdammers in aanmerking komen op basis van hun inkomen. Wil je meedoen? Dan kun je je van 11 december tot en met 7 januari aanmelden op de website van de gemeente. Daarna word je gescreend op basis van je inkomens- en uitkeringsgegevens. Als er meer dan 4250 gegadigden zijn, worden de tickets verloot.

Bron | RTL Boulevard

Beeld | Getty Images

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine BrouwerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden