null Beeld

Monopoly-fans, opgelet: het spel krijgt na 85 jaar déze belangrijke aanpassingen

Na maar liefst 85 jaar ondergaat Monopoly een metamorfose. De Algemeen Fonds-kaarten, die een speler geld kosten of juist opleveren, worden namelijk aangepast. En het leuke is: als speler heb je ook nog zeggenschap over welke kaarten er in de plaats voor terugkomen.

Dit heeft spelfabrikant Hasbro in een persbericht laten weten.

Schoonheidswedstrijd of levensverzekering

Nu is het nog zo dat je tijdens een spelletje Monopoly een Algemeen Fonds-kaart kunt trekken en bijvoorbeeld geld kunt winnen vanwege een schoonheidswedstrijd of een levensverzekering moet afsluiten. “Het valt niet te ontkennen dat deze thema's niet altijd meer van deze tijd zijn”, zo schrijft Hasbro. Ook bepaalde termen zoals lijfrente (een bedrag dat periodiek wordt uitbetaald aan een begunstigde) zijn niet meer algemeen bekend bij de spelers.

Lees ook:

Waarom we Monopoly verkeerd blijken te spelen

Stem uitbrengen op nieuwe kaarten

Het is dan ook de bedoeling dat er nieuwe Algemeen Fonds-kaarten gaan komen, maar dan wél met de hulp van spelers. Hasbro roept mensen op te stemmen op nieuwe kaarten, met teksten als: ‘Je helpt je buurvrouw met haar boodschappen’, ‘Je organiseert een buurtfeestje’ en ‘Je bent vrijwillig huiswerkbegeleider’. Wil jij ook je input geven voor de nieuwe kaarten? Je kunt hier je stem uitbrengen op 32 suggesties, waarvan er uiteindelijk zestien in het spel zullen komen.

Perfecte moment

De zestien kaarten die uiteindelijk worden gekozen moeten een betere afspiegeling zijn van de moderne samenleving, zo vindt het bedrijf. “De wereld is behoorlijk veranderd sinds Monopoly 85 jaar geleden voor het eerst werd geïntroduceerd. We vonden 2021 het perfecte moment om fans de kans te geven om de wereld te laten zien wat er in het echte leven toe doet door te stemmen op nieuwe, moderne Algemeen Fonds-kaarten”, aldus Marijn ter Hofsté van Hasbro Gaming.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws, NU.nl, Hasbro

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden