null Beeld

Mis je Hyves? Je kunt híer je oude profiel nog terugvinden

Hyves: dat waren nog eens tijden. Herinner je je de krabbels, tikken en glitterplaatjes nog? Stiekem vinden we het nog wel eens jammer dat het niet meer bestaat. Vooral omdat al onze leuke foto’s en berichtjes verloren zijn gegaan. Dáchten we.

Er zijn namelijk negen miljoen oude Hyves-profielen opgeslagen in online webarchieven. Met een beetje geluk vind je jouw oude profiel dus nog terug.

Verwijderde herinneringen

Hyves kondigde in 2013 aan te stoppen, en verwijderde toen, tot groot verdriet van sommige leden, ook alle profielen. Hoewel de meeste mensen inmiddels naar Facebook zijn overgestapt, is het soms toch best jammer dat we onze foto’s en berichten uit die tijd niet meer kunnen bekijken. Al die (soms ietwat beschamende) herinneringen, zomaar verdwenen!

null Beeld

Oude profielen

Nu blijkt dat als je tussen 2005 en 2013 een profiel op Hyves hebt gehad, deze hoogstwaarschijnlijk nog terug te vinden is. Er bestaan namelijk online webarchieven die allerlei webpagina’s opslaan en bewaren, ongeacht of deze later verwijderd worden. En dit is dus ook met negen miljoen Hyves profielen gebeurd.

Terug in de tijd

Benieuwd of die van jouw er ook tussen staat? Ga dan naar https://archive.org/web/ en vul in de zoekbalk de link naar je Hyves-profiel in. Dit doe je door je gebruikersnaam in te vullen en hier .hyves.nl/ achter te zetten. Nu zou jouw profiel met een beetje geluk (of pech, als er beschamende dingen op staan) omhoog moeten komen. Ook leuk: via jouw oude profiel kun je ook meteen de profielen van je vrienden uit die tijd bekijken. Mocht je nog wat foto’s als chantagemateriaal nodig hebben…

Bron | VPNgids

Beeld | ANP

null Beeld

Wil je nieuwe herinneringen met je vriendinnen maken op een gezellig dagje uit (waarvan je de foto's weer op Facebook kunt zetten)? Neem ze mee naar de Margriet Winterfair! Bestel hier nu je kaarten.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden