null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Ministerie SZW overladen met kritiek door advies over rok dragen naar werk

Alsof de temperatuur de afgelopen dagen nog niet hoog genoeg was, is er een verhitte discussie losgebarsten over kledingetiquette op kantoor. De aanstichter? Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). 

Met hun werkkledingadvies voor warme zomerdagen stuiten ze velen tegen de borst.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Verzorgde benen en dichte schoenen

In een bericht op de Twitterpagina van het ministerie van SZW valt te lezen dat je volgens de etiquette alleen met blote benen naar kantoor kunt komen als ze er, nou ja, geschoren en gepolijst uitzien. 'Valt de rok op de knie, dan vinden we (verzorgde) blote benen geen probleem', zo staat er in het advies. Ook wordt aangekaart dat14 procent van de werknemers een (korte) rok met blote benen aandoet op echt warme dagen. 'Maar wel met dichte schoenen.'

Terug naar de jaren 50

Uit de reacties op het bericht blijkt wel dat velen dit kledingvoorschrift anno 2019 enorm achterhaald vinden. '1950 belde, ze willen hun idioterie terug', reageert iemand. Een ander: 'Dat er bepaalde regels zijn voor kleding op het werk begrijp ik, maar dit citaat doet mij denken aan voorlichtingsboekjes voor de volmaakte huisvrouw uit de jaren 50!'. En: 'Het enige wat die benen moeten 'verzorgen' is een goede dienstverlening voor de burger.'

Zonnesteek

Het ministerie heeft inmiddels gereageerd op de kritiek met een soort van excuses: 'Bedankt voor al jullie terechte kritieken op dit bericht. Wij gaan ons weer richten op gezond en veilig werken', gevolgd door de hashtag 'zonnesteek'.

null Beeld

Deze tas en bijpassende portemonnee van Burkely staat bij werkelijk iedere outfit mooi. Nu met 57% korting in de Margriet Shop.

Bron| Twitter

Beeld| iStock

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden