null Beeld

Militaire ceremonie en erehaag bij uitvaart Bibian Mentel

Bibian Mentel krijgt zaterdag een bijzonder afscheid: ook militaire medewerkers van het Koninklijk Huis spelen namelijk een rol bij haar uitvaart. Zij dragen de kist van Bibian naar binnen in het crematorium in Laren.

Dit meldt de Mentelity Foundation, die de uitvaart van de paralympisch snowboardkampioene regelt.

Erehaag tijdens uitvaart Bibian Mentel

Omdat het door de huidige coronamaatregelen niet mogelijk is om met meer dan vijftig mensen de crematie te kunnen bijwonen, heeft de familie een manier bedacht waarop een groter aantal mensen toch hun laatste blijk van respect kunnen tonen. De familie heeft namelijk een afscheidsroute uitgezet waarlangs vrienden, kennissen en belangstellenden een erehaag kunnen vormen voor Bibian. Deze route begint in Nieuw-Loosdrecht en voert via Hilversum naar het Crematorium Laren.

Lees ook:

Bibians man Edwin: 'Tot de laatste minuut was haar prachtige lach onverwoestbaar'

Coronamaatregelen streng naleven

De man van Bibian, Edwin Spee, drukt mensen in een Instagram-post op het hart om de coronamaatregelen streng op te volgen tijdens de erehaag. “Dat zou Bibian haar wens zijn. Dus ben lief voor elkaar, hou je aan de maatregelen maar laten we met z’n allen een mooie herinnering creëren”, aldus Edwin.

Bloemen sturen naar crematorium

Wie graag bloemen wil sturen naar het crematorium in Laren, kan deze naar het volgende adres sturen:

Weg Over Anna's Hoeve 1

1251 SW Laren

'Ik mis je, lieve schat!'

Edwin plaatste vrijdagochtend nog een prachtig eerbetoon aan zijn vrouw op Instagram. Naast een Engelse quote plaatst hij de volgende tekst: “Ik lig naast je, je bent er niet meer maar zelfs alleen je lichaam straalt nog zo veel liefde uit. Het is oké maar zo voelt het niet. De leegte is nu al groot en morgen is ook je lichaam weg en zal die leegte verder groeien. Maar ik pak niet naar de fles of verdovende middelen. Ik wil die pijn zo hard mogelijk voelen zodat jij die leegte weer zo snel mogelijk kan opvullen met onze grensloze liefde. De leegte zal plaatsmaken voor alle mooie herinneringen en ik zal je weer voelen en proberen jouw warmte verder te blijven verspreiden. Ik mis je lieve schat, ik mis alles aan je! We are united, we are one! ❤️❤️ je man forever.”

Bron | Instagram, RTL Nieuws

Beeld | Brunopress

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden