null Beeld

Mies & Margriet: dít waren de geluksmomenten van Mies

Tv-vrouw Mies Bouwman (83) was in de jaren zeventig en tachtig columniste van Margriet en in 2009 gasthoofdredacteur: “Tien jaar lang heb ik elke week in Margriet over mijn dagelijkse leven en mijn gezin geschreven. Heerlijk om te doen, ik mis dat regelmatige schrijven weleens. Heel soms lees ik een stukje terug en dan moet ik er vaak om lachen.” Dit waren Mies haar geluksmomenten in 2013.

Zee “Het liefst wandel ik aan een Spaans strand, waar niemand me kent, op blote voeten in het warme zand. En als er dan aan het einde van die wandeling zo’n tentje staat, waar ze een grote pan paella maken, is het leven goed.”

Bloemen “Ik houd van gewone bossen bloemen, niet van opgemaakte boeketjes met stokjes erin en ijzerdraadjes eromheen. Langs de weg in Leersum koop ik op vrijdag armen vol tulpen, anemonen, rozen, zonnebloemen. Als ik thuis een half uur lang vazen sta te vullen, schijn ik te neuriën.”

Familie “Het is altijd zo gezellig als al mijn kinderen en dertien kleinkinderen er zijn. Een huis vol gelach en geklets, geweldig! Ze spelen rummikub, rommelen in de keuken, plunderen mijn make-upvoorraad en als ze naar huis gaan, hebben ze alles ook nog opgeruimd.”

Samen slapen “Samen met mijn man gaan slapen en de volgende morgen samen wakker worden: dat zijn al 58 jaar mijn ultieme geluksmomenten. Ik ben bevoorrecht.”

Ochtendritueel “Elke morgen sta ik om zeven uur op. Dan drink ik in de keuken een kopje koffie met een plak ontbijtkoek erbij. En dan kijk ik naar de konijntjes die buiten zo vrolijk rondspringen. Een lekker begin van de dag.”

Stiekem dansen “Soms zet ik een swingende cd op van Frank Sinatra met de bigband van Nelson Riddle. Dan kijk ik even of niemand me ziet en dans ik door de kamer. Het is geen gezicht.”

‘ Buitenspel? Geen idee, maar ik word zó vrolijk als ik Messi over het veld zie vliegen!’

Lionel Messi “Ik snap nog steeds niet wat buitenspel is, maar ik word zó vrolijk als ik Messi over het veld zie vliegen! Ach, wat loopt dat mannetje mooi. Je kunt het eigenlijk geen lopen meer noemen, het is dansen.”

Cadeautjes “Zomaar cadeautjes krijgen vind ik leuk. Soms staat er opeens een dierbare vriend met gerookte zalm voor de deur, omdat ik dat zo heerlijk vind. Of de postbode levert een pakje van Leco van Zadelhoff af. Hij stuurt mij af en toe zomaar een pakketje make-upspullen. Schattig.”

Tuinieren “Spitten en wieden en snoeien: ik vind het lekker om een hele dag in de tuin te werken. Om daarna ontzettend vies, doodmoe, maar heel gelukkig op de bank te ploffen en met een glaasje wijn in de hand tevreden rond te kijken.”

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden