null Beeld

Mevrouw Litzau wordt 100 jaar op 1 september en wil graag verjaardagskaarten ontvangen

De 99-jarige mevrouw Litzau uit Nijkerk wordt op vrijdag 1 september 100 jaar oud en heeft voor die dag één grote wens: zo veel mogelijk verjaardagskaarten ontvangen.

De dame op leeftijd heeft weinig familie en vrienden en krijgt regelmatig bezoek van vrijwilliger Wilma Brouwer uit Hoevelaken. De twee zijn inmiddels goed bevriend. De vrijwilliger heeft via Facebook een oproep gedaan om verjaardagskaarten te sturen en niet zonder succes: de oproep is inmiddels veel gedeeld op social media.

'Geweldig initiatief'

"Het is een geweldig initiatief," vertelt Tara Wierda van Stichting Beweging 3.0, waaronder het woonzorgcentrum van mevrouw Litzau valt, aan Omroep Gelderland. De stichting is gespecialiseerd in ouderenzorg. "Alle bewoners krijgen een contactpersoon toegewezen. Meestal is dit een familielid of vriend. Wilma werd de contactpersoon van mevrouw Litzau. Ze zijn inmiddels ook echt vrienden, daarom startte Wilma deze actie. De actie heeft enorm veel aandacht van de pers gekregen. Dat was niet haar bedoeling. Daarom voert onze stichting het woord."

Mensen hebben inmiddels aangeboden om een taart of bloemen te sturen. "Het is de expliciete wens van mevrouw Litzau om kaarten te ontvangen. Dus graag het verzoek aan iedereen om niet iets anders te sturen," aldus Wierda.

Steun

De actie van Wilma wordt gesteund door tabak- en lectuurshop Primera in Nijkerk. Geïnteresseerden kunnen een kaart kopen voor de bijna jarige dame, de winkel zorgt er dan voor dat deze op 1 september bij de vrouw wordt bezorgd. "Wij vinden het superleuk als dit bericht zo veel mogelijk gedeeld wordt, zodat we een hele berg kaarten kunnen bezorgen bij deze dame," laat een woordvoerder van Primera Nijkerk weten aan de Veense Courant.

Ook een kaartje sturen?

Ook een kaartje sturen naar mevrouw Litzau? Gebruik dan onderstaand adres.

Woonzorgcentrum De Pol

T.a.v. mevrouw Litzau

Vetkamp 85

3862 JN Nijkerk

Bronnen | Omroep Gelderland, Veense Courant en Lindanieuws.nl

Foto | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Zo krijg je een avocado in tien minuten rijp.

Op zoek naar (nieuwe) vriendinnen?

Ben je op zoek naar (nieuwe) vriendinnen? Bezoek dan Margriet Vriendinnen, dit is een ontmoetingsplek waar je nieuwe vriendinnen kunt leren kennen bij jou in de buurt. Op Margriet Vriendinnen vind je veel lokale en regionale vriendinnengroepen waarin leden evenementen organiseren, kletsen en inspiratie delen. Word eenvoudig lid van groepen die jou aanspreken en maak nieuwe vriendinnen.

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden