null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Met dít trucje kun je veel meer films en series op Netflix bekijken

De kans is groot dat jij je taalinstellingen in Netflix gewoon op ‘Nederlands’ hebt staan. Maar wist je dat je zo een heleboel series en films misloopt? Zo’n 78 series en 6 films, om precies te zijn. Gelukkig kun je hier makkelijk toegang krijgen om alsnog meer series en films op Netflix te zien.

Dat wordt bingewatchen.

Meer series Netflix

Wanneer je je taalinstellingen naar Engels verandert, kun je meer series en films op Netflix wél bekijken. Dit heeft ermee te maken dat voor deze titels geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar is, waardoor Netflix ze niet aanbiedt voor Nederlanders. Maar als je dit geen probleem vindt, kun je ze dus gewoon bekijken. En nog een voordeel: wanneer je je Netflix-account naar Engels zet, blijven je Nederlandse films en serie-favorieten nog gewoon beschikbaar.

Lees ook:

Handig, déze website kiest een film die jij en je partner allebei leuk vinden

Gebruikservaring

"Voor veel gebruikers is het niet prettig om een film of serie aangeboden te krijgen zonder Nederlandse stemmen of ondertiteling", laat een woordvoerder van Netflix aan Streamwijzer weten. "Daarom worden films en series met Nederlandse ondertiteling of Nederlandse stemmen aan een Nederlands taalprofiel gekoppeld. Dit is een keuze in gebruikservaring en niet om content te verbergen."

Instelling veranderen

Ben je benieuwd geworden welke films en series je op Netflix nog meer kunt zien? Zo kun je je Netflix naar Engels veranderen:

  1. Log in op een pc of laptop op je Netflix-account (niet in de app op je smartphone of tablet)
  2. Ga naar 'Instellingen'
  3. Ga naar 'Account'
  4. Ga naar 'Mijn profiel' en kies bij 'Taal' voor Engels

Bron | Radar

Beeld | iStock

Quirine BrouwerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden