null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Mensen met déze namen hebben de meeste kans miljonair te worden

Natuurlijk willen we allemaal het beste voor onze kinderen. Maar wist je al dat je ze kennelijk een handje kunt helpen door de juiste naam te kiezen? Alle Kates, Davids en Lily’s van deze wereld maken bijvoorbeeld meer kans om miljonair te worden.

Het bedrijf HushHush, een marktplaats voor luxemerken, was nieuwsgierig welke namen de meeste kans bieden om rijk te worden. Om daarachter te komen, keken ze naar de namen van hun klanten en naar de meest recente Sunday Times Rich List, en stelden op basis daarvan een lijst samen van namen die het meest voorkomen onder miljonairs. Niet heel wetenschappelijk verantwoord dus, maar wellicht zit er een kern van waarheid in.

Koninklijke namen

Uit de lijst wordt in elk geval duidelijk dat je voor een succesvolle naam een voorbeeld kunt nemen aan het Britse koningshuis. De namen Kate, William, en Elizabeth hebben allemaal de lijst gehaald. Voor de komende jaren wordt ook verwacht dat de naam Archie een opmars zal maken.

Meer lezen?

Dít waren de populairste babynamen van 2018

Bekende miljonairs

Niet alleen het koningshuis is vertegenwoordigd: andere namen van bekende miljonairs staan ook hoog op de lijsten. Zo zouden Victoria en David (de Beckhams) en Mark (van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg) ook goede namen zijn om je kind mee te geven. Maar ook andere namen, zonder duidelijke connectie, hebben de lijstjes gehaald, zoals Jacqueline, Linda, Oscar en Lawrence.

Cultureel bepaald

Linda Rosenkrantz van de namenwebsite Nameberry denk dat mensen met namen die succes uitstralen, ook de meeste kans hebben om succesvol te worden. Een zogeheten self-fulfilling prophecy, dus. Als anderen dénken dat je succesvol bent, dan word je het ook. Dat is bijvoorbeeld het geval met een naam als Victoria, die 'overwinning' betekent. Cultuur speelt daarbij een grote rol, want opvallend is wel, dat alle genoemde namen westerse namen zijn. In niet-westerse culturen associëren ze andere namen misschien weer met succes. Nu nog afwachten of over een aantal jaar alle Archies het grote geld gaan verdienen.

Benieuwd of jij ook kans maakt om miljonair te worden? Dit zijn de volledige lijstjes met succesvolle namen:

Jongens:

 1. David
 2. Edward
 3. William
 4. John
 5. Mark
 6. Oliver
 7. Oscar
 8. George
 9. James
 10. Lawrence

Meisjes:

 1. Alice
 2. Kate
 3. Lily
 4. Mary
 5. Victoria
 6. Jacqueline
 7. Gina
 8. Jennifer
 9. Rachel
 10. Linda
 11. Elizabeth

Bron | Goodtoknow.co.uk

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine BrouwerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden