null Beeld UK Press via Getty Images
Beeld UK Press via Getty Images

Meghan Markle vertelt openhartig over haar miskraam in juli

In juli, vlak na het verschonen van haar zoontje Archie voelde ze een scherpe kramp. Dat vertelt Meghan Markle (39) in een speciaal opiniestuk in The New York Times, waarin ze het verdrietige nieuws naar buiten brengt over haar miskraam eerder dit jaar. 

Met haar verhaal hoopt Meghan Markle de taboes rondom miskramen te verbreken.

Meghan Markle open over haar miskraam

Meghan omschrijft de verdrietige gebeurtenis in The New York Times. Het was een normale ochtend in juli. Na het verschonen van de luier van Archie voelde Meghan een scherpe kramp. ‘Ik viel op de grond met hem nog in mijn armen. Om ons kalm te houden, neuriede ik een slaapliedje.’ Dat vrolijke liedje was een schril contrast met de zojuist plaatsgevonden gebeurtenis. ‘Terwijl ik mijn eerste kindje vasthield, wist ik dat ik mijn tweede zou gaan verliezen.’ Uren na de miskraam lag Meghan Markle in een ziekenhuisbed, haar hand in die van haar man Harry. Ze omschrijft hoe ze zijn vochtige handen, nat van alle tranen, voelde en zoende. Met glazige ogen, starend naar de koude witte ziekenhuismuren, probeerde ze zich voor te stellen hoe ze dit moesten gaan verwerken.

Lees ook: Deze vrouwen voelen jaren na de bevalling nog ‘fantoomschopjes’

Het taboe doorbreken

Dat Meghan Markle haar verdrietige verhaal over haar miskraam zo openhartig met de media deelt, doet ze om het taboe te doorbreken. Volgens Meghan is het verliezen van een kind aan een miskraam een van de meest ondraaglijke vormen van rouw. Toch praten er maar weinig mensen over en blijft die gemeenschappelijke pijn een taboe. Met haar miskraam kwamen zij en Harry erachter dat van de honderd vrouwen in een ruimte maar liefst tien tot twintig wel eens een miskraam hebben gehad. Meghan wil met haar verhaal het voorbeeld opvolgen van andere dappere vrouwen die hun verhaal hebben durven delen en wil daarmee deuren openen voor anderen.

In haar opiniestuk wil Meghan daarnaast benadrukken hoe belangrijk het is om te vragen hoe het écht met iemand gaat. Door echt naar iemands antwoord te luisteren kunnen we het rouwproces volgens haar lichter maken. Voor iedereen. ‘Als we samen onze pijn delen, kunnen we ook samen helen’, aldus de hertogin van Sussex. Hier lees je het hele opiniestuk van Meghan Markle over de miskraam.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The New York Times

Beeld | Getty Images

null Beeld

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy’s in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandan t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy’s voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Maryse de BruijneUK Press via Getty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden