null Beeld UK Press via Getty Images
Beeld UK Press via Getty Images

Meghan Markle beschuldigd van ‘pestgedrag’ door medewerkers van Buckingham Palace

Er gaan beschuldigingen rond dat Meghan Markle het personeel van het Britse koningshuis zou hebben gepest. In 2018 zou een oud-medewerker hier een klacht over hebben ingediend, en zijn er zelfs medewerkers opgestapt.

Volgens het koningshuis is dit ‘erg verontrustend', en daarom start Buckingham Palace een onderzoek naar het 'pestgedrag' waar Meghan Markle van wordt beschuldigd. Markle laat weten verdrietig te zijn over de ‘nieuwe aanval’.

Meghan Markle beschuldigd van pestgedrag

Volgens The Times zijn de beschuldigingen over het pestgedrag van Meghan Markle naar medewerkers van het Britse koningshuis afkomstig van de toenmalige perschef van Harry en Meghan, Jason Knauf. Hij stelt dat door het gedrag van Meghan op Kensington Palace twee medewerkers zijn vertrokken.

Aan het NOS Radio 1 Journaal laat correspondent Tim de Wit weten dat het personeel door haar onder enorme druk zou zijn gezet. De medewerkers vertellen bijvoorbeeld dat het vreselijk was om onder Meghan te moeten werken, en dat ze soms zelfs trillend in tranen uitbarstten.

Een persoonlijke aanval

Volgens de woordvoerder van Meghan Markle is zij bedroefd over de beschuldigingen van ‘pestgedrag’ naar het personeel toe. Vooral omdat zij zelf eerder doelwit was van pesten. Daarom denkt Markle dat het gaat om een persoonlijke aanval of een lastercampagne. Volgens De Wit is dit al langer bezig in de Britse media. Meghan heeft aangegeven afstand te nemen van de beschuldigingen van de medewerkers.

Interview met Oprah Winfrey

Ook andere bronnen vermoeden dat de verhalen mogelijk naar buiten zijn gebracht om de geloofwaardigheid van Meghan Markle aan te tasten. Zondag wordt door CBS namelijk het interview met Oprah Winfrey uitgezonden. Daar krijgen Meghan en Harry de kans om hun verhaal te doen over Buckingham Palace.

Dat deze beschuldigingen daarom nu naar buiten komen, kan volgens De Wit haast geen toeval zijn. Ook kun je er volgens de correspondent van uitgaan dat het Britse koningshuis het interview als een oorlogsverklaring ziet. Ze zijn waarschijnlijk bang dat het stel de vuile was van Buckingham Palace in het interview buiten gaat hangen, en dat Meghan zal vertellen hoe haar leven onmogelijk werd gemaakt.

Volgens verschillende Britse media vindt het Britse koningshuis het ook ongepast dat zondag het interview wordt uitgezonden, terwijl prins Philip in het ziekenhuis ligt.

Lees ook: Waarom dit interview tussen Meghan Markle en Oprah Winfrey nu al spraakmakend is

Strijdbijl is nog niet begraven

Wanneer het onderzoek van Buckingham Palace naar de beschuldigingen van het pestgedrag van Meghan Markle precies start, is nog niet duidelijk. Bronnen rond het koningshuis hebben aan Britse media laten weten dat ze hopen dat dit snel zal beginnen. Volgens correspondent De Wit kan dit onderzoek een goede sneer zijn van de familie naar prins Harry en Meghan en voel je hiermee duidelijk dat de relatie tussen beide partijen verziekt is. Volgens hem is deze strijd voorlopig nog niet voorbij.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NOS, NU.nl

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet 11 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week: een jaar corona - dit heeft het ons gebracht, een interview met Daphne Deckers, verzorgingstips voor grijs haar, 6 vragen aan 6 vrouwen uit de Tweede Kamer én we geven maar liefst 214 (!) boeken weg. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Maryse de BruijneUK Press via Getty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden