null Beeld

Meer besmettingen: over déze nieuwe maatregelen gaat het kabinet vandaag praten

Nu het aantal coronabesmettingen weer met de dag lijkt te stijgen, is het kabinet druk bezig met het bedenken van strengere maatregelen om zo het coronavirus te kunnen bestrijden. Vandaag verwacht het kabinet een paar knopen door te kunnen hakken, maar wat voor nieuwe maatregelen kunnen we eigenlijk verwachten?

Wij leggen het je hier

uit.

Nieuwe maatregelen inveiligheidsregio’s

Vanavond is er overleg met de burgermeesters van 25 veiligheidsregio’s. Er wordt dan gesproken over een mondkapjesplicht voor mensen met contactberoepen (zoals bijvoorbeeld kappers) en plastic gezichtsbeschermers voor bedienend personeel in de horeca. Als het aan de burgemeesters ligt moet er ook een verplichte registratieplicht komen in de horeca. Daarnaast is de kans groot dat horecazaken in heel Nederland straks om 22.00 uur al dicht moeten. De maximale groepsgrootte gaat waarschijnlijk van 50 naar 30. Ook mogen thuis minder mensen worden uitgenodigd. Naar verwachting gaat dat aantal naar maximaal 4 personen. (Nu is dat nog maximaal 6).

Lees ook: In déze Nederlandse gemeente loop je nu de meeste kans op het coronavirus

Stijging aantalbesmettingen

De strengere maatregelen zijn niet voor niks. Zondag meldde het RIVM namelijk opnieuw een recordaantal besmettingen: 2995. Dit aantal loopt al een paar weken elke dag op. En dit geldt ook voor het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt. Gisteren waren dit er 617, waarvan 127 op de intensive care. Het aantal besmettingen loopt in Nederland sneller op dan bij onze buurlanden Duitsland en België.

Strengere maatregelen indrie grote steden

Het Outbreak Management

Team (OMT), de club van experts die het kabinet adviseert, komt daarom vandaag

met een nieuw advies over de aanpak van de coronacrisis. Hierbij is er vooral

aandacht voor de grote steden waar het aantal besmettingen het snelst stijgt,

namelijk Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De verwachting is dat er vandaag of

morgen in ieder geval voor deze drie steden strengere maatregelen worden

aangekondigd. Waarschijnlijk worden de regels voor het aantal mensen dat bij

elkaar mogen komen nog verder aangescherpt.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | AD

Beeld | Brunopress

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden