null Beeld

Máxima gaat voor werkbezoek naar haar vaderland

Veel Nederlanders zijn dol op Máxima, maar ook in haar thuisland is ze zeer geliefd. Deze week bezoekt ze Argentinië, en de Argentijnen zijn blij met haar komst!

De Argentijnen houden wel van het koninklijke tintje, maar Máxima komt niet in haar rol als koningin. Ze brengt haar bezoek namelijk in functie als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling, zegt de Rijksvoorlichtingsdienst. Dat betekent dat ze zich in zal zetten om financiële diensten in Argentinië voor iedereen toegankelijk te maken.

Buenos Aires

Máxima zal twee dagen op bezoek zijn in de hoofdstad Buenos Aires. Hier spreekt ze over plannen van de regering om te zorgen dat de toegang tot financiële diensten wordt verbeterd. Veel transacties in Argentinië worden nog contant gedaan. Volgens de Wereld Bank Groep heeft 50,2 procent van de volwassenen een bankrekening. Zo is het voor veel mensen onmogelijk een lening te krijgen omdat er moeilijk kan worden ingeschat hoe kredietwaardig ze zijn. Dat maakt het lastig voor bedrijfjes om uit te breiden en te groeien op economisch gebied. Er zijn enkele maatregelen genomen om dit probleem tegen te gaan, zo is het nu bijvoorbeeld verplicht salarissen op een bankrekening uit te betalen. De maatregelen maken geen onderdeel uit van een nationale strategie, Máxima zal deelnemen aan gesprekken om hiervoor plannen te maken.

Bijzonder bezoek

Hoewel Máxima ook de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen, liggen haar wortels in Argentinië. Het werkbezoek kan voor haar specialer zijn dan andere werkbezoeken. Zo woont haar familie nog in Argentinië en zal ze studenten toespreken op een universiteit waar ze zelf ook nog les heeft gekregen. Dat haar bezoek aan Argentinië zo in de publiciteit zou komen was niet helemaal de bedoeling. De bezoeken die ze maakt als adviseur van de VN maakt ze meer als Máxima dan als koningin. Deze bezoeken worden daarom stiller gehouden, zodat ze haar werk goed kan blijven doen. Als Máxima op bezoek gaat in arme gebieden en met de bevolking spreekt is het niet wenselijk dat daar veel journalisten bij aanwezig zijn. Dit is anders dan wanneer zij met Willem-Alexander op staatsbezoek gaat.

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst

Bekijk ook:

Herkenbaar voor de kleinere dames onder ons: te kort benen, te lange broekspijpen. Het resultaat? Je sleept de helft van je broekspijp mee over de grond. Daardoor gaat-ie snel rafelen en echt leuk ziet het er ook niet uit. Zo kort je 'm in!

Misschien vind je dit ook leuk:

Gespot: Máxima draagt een jurkje van Zara

Hertogin Kate komt lunchen bij Koning Willem-Alexander

Met empanadas in Argentijnse sferen

Leuke artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden