null Beeld

Marianne Thieme steelt de show op Prinsjesdag met déze opvallende jurk

Wat ons betreft gaat Marianne Thieme dit jaar met de prijs voor meest opvallende outfit van Prinsjesdag 2019 naar huis. 

De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren verscheen namelijk in een jurk bezaaid met insecten. En daar zit een goed verhaal achter.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Insecten

Op de donkergroene, fluwelen jurk van de Syrische couturier Achmed Oso zijn met de hand insecten (uiteraard neppe) geborduurd, zoals vlinders, bijen en lieveheersbeestjes. Hiermee wil Marianne aandacht vragen voor de drastische afname van insecten in Nederland.

Jurk met een verhaal

“De uitstoot aan schadelijke stoffen zoals stikstof, methaan en CO2 in ons land bedreigen het voortbestaan van insecten. Bovendien zijn de veelgebruikte pesticiden op onze akkers met monotone raaigraswoestijnen, de pest voor onze natuur”, zo legt Marianne uit over het verhaal achter haar insectenjurk. “Zonder insecten hebben we geen voedsel. Ze vormen de basis van de biodiversiteit in onze natuur en voedselvoorziening. (...) Wij mensen vormen 0,01 procent van het leven op aarde. Toch gaat de troonrede nauwelijks over die 99,99 procent.”

Complimenten

Op Twitter kan de outfit van Marianne op de nodige complimenten rekenen en dat heeft niet alleen met de jurk zelf te maken. Veel mensen vinden de bijbehorende boodschap van Marianne namelijk ook erg belangrijk:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Twitter

Beeld | ANP, Twitter

Erandi Godinez
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden