null Beeld

Margriet-molloten analyseren Wie is de Mol?: ‘Dat was wel héél verdacht, Niels!’

Aflevering 6 van Wie is de Mol? was weer spannend voor de Margriet-molloten. Elke uitspraak en mollenactie werd onderzocht en we zaten weer op het puntje van onze stoel.

Wij steken er onze kop niet voor in het zand en zoeken elk detail tot op de bodem uit. Kortom: we doen er alles aan om de mol te ontmaskeren.

Wie is de Mol? 6: ‘Uithalen’

De aflevering ging van start met de opdracht ‘Steentje bijdragen, waarbij de kandidaten vijf opdrachten moesten uitvoeren in een steenfabriek. Met elke opdracht konden ze €250 verdienen, waarbij ze maximaal €250 uit de pot konden inzetten. Sorry Jamie, je pokerface is niet briljant, maar je actie is wél geslaagd. Nog vóór de opdracht begon, besloot jij al dat er flink wat geld moest worden ingezet bij de verschillende opdrachten.

De andere kandidaten waren iets terughoudender, maar vooruit. Ze gingen toch met je mee. Bij het tellen van het aantal vierkanten, gaven Niels en Jamie gelijk aan dat zij dit goed konden, dus zij voerden de opdracht uit. Wel vreemd, want toen de heren aan het tellen waren, bleken ze er helemaal niet zo goed in te zijn. Sterker nog, Niels beweerde ineens dat hij er onwijs slecht in is. Hmm, waarom kies je er dan voor om juist deze opdracht te doen?

De draad kwijt

De andere kandidaten gingen door. Rick Paul en Merel zochten de negen verschillen en Sinan en Sarah gingen met de bulldozer door het doolhof. Bel de krant. Sinan heeft voor het eerst in het hele seizoen geld binnengehaald. Ja, je hebt écht je steentje bijgedragen, hoor! Laten we even teruggaan naar Niels en Jamie. Jullie tweede opdracht was om het einde van de rode draad te vinden, die tussen allerlei stenen torens was gespannen. En ja, toen raakten jullie letterlijk de draad kwijt. Niels kwam met het geniale plan om het begin los te maken en het touw zo door het labyrint heen te halen. Slaat dit op de afleveringstitel ‘Uithalen’? Of ging dit er juist om dat Jamie het geld uit de pot haalde? Want, zo bleek dat de kandidaten slechts één van de vijf opdrachten hadden gehaald, met als resultaat: €250 uit de pot.

Helemaal van de kaart

Opdracht twee; ‘Links/rechtswas een leuke opdracht, waarbij de kandidaten een plattegrond van het dorp Barichara kregen. Hiermee moesten ze Rik binnen vijftien minuten zien te vinden, in een tuktuk. Ook kozen de kandidaten twee enveloppen: een voor de eerste route en een voor de tweede route. Eén kanttekening: Merel en Jamie mochten alleen linksaf, Sinan en Sarah alleen rechtsaf en Rick Paul en Niels moesten links rechts, links rechts aanhouden. Zo gezegd, zo gedaan.

Waar bij Sarah de tuktuk continu afsloeg, had Sinan het tempo lekker te pakken. Hij was zó snel, dat hij zelfs zijn kaart en porto was verloren. Rick Paul gaf aan dat hij een meester is in kaartlezen, maar toch leek hij er de meeste moeite mee te hebben en slaagde hij er niet in om Rik te vinden. Jamie deed het goed en kwam als eerste aan op de bestemming. Sinan volgde en ook Merel wist het te vinden. Niels verdwaalde en Rick Paul was helemaal van de kaart.

Geld moet rollen

Toen de eerste route erop zat, gaf Rik aan dat iedereen moest blijven staan waar hij of zij stond, om zo aan de tweede route te beginnen. Dit was een heldere boodschap, maar Rick Paul had het niet begrepen. Zo stond hij ineens bij de andere kandidaten en beweerde hij dat zijn porto het niet deed. Na een snelle test van Merel en Sinan, bleek deze gewoon te werken. Een mollenactie? Enfin, de tweede route ging van start en Rik vertelde waar de kandidaten hem konden vinden. Niels was trots. Hij was al dichtbij en kon gelijk naar het eindpunt rijden, waar hij als eerste aankwam. Wel was hij even vergeten dat hij alleen maar links rechts, links rechts mocht rijden. Oeps.

Merel en Jamie reden samen, maar werden opgehouden omdat de weg afgezet was. Sinan kwam wederom als tweede aan bij het eindpunt en werd gevolgd door Rick Paul. Sarah kwam nét te laat aanrijden. Hè, balen… weer een envelop minder. Nadat alle geldige enveloppen werden verrekend met de enveloppen van de kandidaten die te laat waren of verkeerd waren gereden, ging er €100 uit de pot. ‘Geld moet rollen,’ zegt men wel eens. Helaas rolt het deze aflevering de verkeerde kant op, want er gaat meer geld úít de pot dan dat erbij komt…

Aan het lijntje houden

En toen ging het ineens anders dan normaal. Het was tijd voor de test. De kandidaten waren enigszins in de war, omdat er nog maar twee opdrachten gespeeld waren. Na het maken van de test werd het allemaal duidelijk. De kandidaten werden aan het lijntje gehouden. Zo volgde de laatste opdracht ‘Reddingslijn’ waar ze in twee groepen, om beurten moesten ziplinen. Onderweg zouden ze tien borden tegenkomen. Groene en rode. Aan hen de taak om de volgorde van de kleuren te onthouden. Als beide teams het bij het juiste eind zouden hebben, zou niemand zijn scherm hoeven te zien.

Sarah en Rick Paul gingen als eerste. In alle opwinding konden ze nauwelijks naar de bordjes kijken. Jamie en Merel volgden en zo ontstond er een volgorde waarvan de twee teams dachten dat het de juiste was. Voor een laatste check hoopten ze dat Niels en Sinan de overkant zouden halen, maar helaas besloten zij dat het hangen aan een zijden draadje niet voor hen was weggelegd.

Executie?

Met samengeknepen billen liepen de kandidaten richting de executie. Het was even spannend, maar gelukkig hadden beide teams de volgorde goed en hoefde niemand zijn scherm te zien. Iedereen is door naar de volgende aflevering. De verbazing op Niels gezicht was misschien wel het grappigst van de hele aflevering. Maar je was deze aflevering wel verdacht bezig, hoor!

Beeld: AVROTROS

Ellen Smits

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden