null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Marco Borsato: ‘Ik schaam me niet voor mijn tranen’

Met pijn in hun hart hebben Marco en Leontine Borsato na 22 jaar een punt achter hun huwelijk gezet. Dat maakte het koppel dinsdag bekend. Ze konden wel tegen een stootje, vertelde Marco eerder aan Margriet.

Maar de waarheid is dat hun liefde niet álle stormen kon trotseren.

'Leontine en ik zijn veerkrachtig'

'We zijn dankbaar voor de mooie jaren die ons samen zijn gegeven', berichtte Marco Borsato dinsdag op Facebook. "Leontine en ik hebben inmiddels aan elkaar en de buitenwereld bewezen dat we veerkrachtig zijn en tegen een stootje kunnen", vertelde Marco eind 2017 nog aan Margriet.

https://www.facebook.com/borsato.marco/posts/2803544826347636

Bewondering

"Mijn bewondering voor Leontine is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen." Hij omschreef toen hoe hij werd gewaarschuwd toen hij Leontine na drie maanden al ten huwelijk vroeg. "Iedereen riep: 'Voorzichtig, niet te snel!' Maar alles in mij zei dat zij de moeder van mijn kinderen was."

"Mijn bewondering voor Leontine is alleen maar toegenomen"

Burn-out

Het gaat anno 2020 niet zo goed met Marco. Daar is hij naar buiten toe heel openhartig over geweest, toen hij bekendmaakte met een burn-out te kampen. "In de loop der jaren heb ik van Leontine geleerd openlijk te zeggen wat er in me omgaat", vertelde hij ons destijds. "Je gevoel op tafel leggen schept duidelijkheid, maar maakt je ook kwetsbaar."

'Ik schaam me niet voor mijn tranen'

Zijn emoties verbloemen, daar doet Marco niet aan. "Als ik pijn of verdriet heb, kan ik me echt rot voelen en ga ik erdoorheen. Dat je mijn emoties gemakkelijk van mijn gezicht kunt aflezen, is wel een beetje de Italiaan in mij. Ik schaam me niet voor mijn tranen."

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | ANP

Redactie MargrietANP Kippa

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden